bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,720.54 2.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,008.56 1.98%
bnb
BNB (BNB) $ 543.40 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 132.28 3.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.490359 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445942 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145536 6.46%

Bir Bireysel Bitcoin Madencisi Daha Tek Başına Blok Çözdü

bir bireysel btc madencisi tek basina blok cozdu

Kripto para madenciliği son dönemde oldukça önem kazanan bir sektör haline gelmiş durumda. Dev şirketler bu alanda milyonlarca dolar yatırım yaparken, bireysel madenciler de hızla artıyor. Bireysel madenciler de genel olarak bir pool ile birlikte çalışıyor ve getiri garantisi elde ediyor. Ancak birkaç bireysel Bitcoin madencisi kendi başlarına blok oluşturmak için çalışıyor ve bazıları ise bunu başarıyor.

Kısa bir süre önce sizlerle bir Bitcoin madencisinin kendi başına bir Bitcoin bloğu oluşturduğunu paylaşmıştık. Bu blok çıkarıldıktan çok kısa bir süre sonra (48 saat), bir bireysel Bitcoin madencisi daha kendi başına bloğu çıkartmayı başardı. Üstelik ilkine nazaran daha düşük bir işlem gücüyle bunu başardı.

bir bireysel btc madencisi tek basina blok cozdu2

Bireysel Bitcoin Madencileri Kendi Başlarına Blok Oluşturuyor

Solo CK madencilik havuzu üzerinden madencilik yapan iki farklı bireysel Bitcoin madencisi, oldukça düşük bir olasılığı gerçekleştirmeyi başardı. 116 TH/s hash oranına sahip bir bireysel madenci, süreçte yaklaşık 6.26 BTC (yaklaşık 3.650.000 TL) kazanmayı başardı. 

Solo CK Pool Yöneticisi Dr. Con Kolivas, Twitter üzerinden ikinci madencinin bireysel olarak iki gün içinde havuza katıldığını doğruladı.

Twitter üzerinden olayı “astronomik ölçüde şanslı” olarak nitelendiren Kolivas, şu ifadelere yer verdi:

“2 günden daha kısa bir süre önce muhtemelen diğer şanslı blok çözücüye özenerek ağa katıldı, bu yüzden bireysel olarak blok çözme konusunda astronomik derecede şanslılar.”

Olasılık Çok Düşük

Bireysel olarak kendi başına bir Bitcoin bloğu çıkarmak oldukça zordur. Yapılan işlem her ne kadar oldukça basittir. Ancak yapılması gereken işlem sayısı inanılmaz derecede fazladır. Bu yüzden işlem gücü yüksek madenciler, diğerlerine göre daha hızlı blok bulurlar. Yukarıdaki iki örneğe de baktığımızda, işlem güçleri ile (125Th/s-116Th/s) blok çıkarma olasılıkları yaklaşık olarak 1.500.000’de yaklaşık 1’dir. Yani sarf ettikleri enerji için ödül alma olasılıkları yalnızca yüzde 0.0000072.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala