bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,526.02 3.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,073.36 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 552.62 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 142.87 6.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503268 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458743 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152315 2.57%

Binance’teki Sorun Türk Borsalarına da Sıçradı

Binance Feed Turkiyede Kullanima Acildi

Binance, kripto para sektörüne bomba etkisi yaratan bir sorun bildiriminde bulundu. Kripto sektöründe aktif rol üstlenen “eşleşme motoru” konusunda sorun yaşayan Binance, spot işlemlerini askıya aldı. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) da sorunun çözüleceğini sık sık belirten paylaşımlarda bulundu. Binance, eşleme motorundaki çalışmalar nedeniyle spot işlemlerini bir süreliğine askıya aldı. Cointelegraph Türkiye bu durumdan bazı Türk kripto para borsaları da etkilenmesiyle yetkili kişilere soru yöneltti.  

Binance Krizi Sonucunda Türk Borsalarını da mı Etkiledi?

Kripto para borsası Binance‘te geçici olarak durdurulan spot işlemlerin yeniden başladı. Borsadan yapılan açıklamada spot alım-satım işlemlerinin TSİ 17.00’de başladığı bildirildi. Para çekme işlemlerinin ise daha sonra aktif hale geleceği ifade edildi. Böylece dünyanın en büyük hacimli borsasında 2 saatten uzun süre alım-satım işlemleri yapılamadı.

Sorun yaşayan Türkiye merkezli kripto borsalarından birisi de Bitexen oldu. Bitexen, aynı eşleşme motorunu kullandığı için tüm alım satım işlemlerinde askıya düştü. Cointelegraph Türkiye Bitexen tarafıyla ilgili iletişime geçti. Ancak haberin yazımı itibariyle henüz bir açıklama gelmedi.

Fexobit kullanıcıları sorunu merak ederken, Cointelegraph Türkiye kripto para borsasına ulaştı. Fexobit CTO’su Emre Özer’den gelen yanıt şöyle:

“Fexobit olarak; kendi mühendislerimiz tarafından geliştirdiğimiz eşleştirme motorlarımızı kullanıyoruz. Global piyasalarda oluşan beklenmedik durumlarda, kullanıcılarımızın olumsuz etkilenmemesi adına sistemlerimizi zaman zaman tedbir amaçlı olarak kısa süreli güvenlik moduna alabiliyoruz. Sistemlerimizin ve kullanıcılarımızın nezdinde olumsuz bir etki oluşmadığını gördükten sonra hizmetlerimize normal akışında devam ediyoruz. Konuyu bilginize sunarız”

Konuyla ilgili Bitexen de Cointelegraph Türkiye’ye yanıt verdi. Eşleşme motoruna değinen Bitexen, şunları söyledi;

Bitexen olarak kullanıcılarımıza kendi eşleşme motorlarımız üzerinden hizmet sağlamaktayız. 24 Mart Cuma günü Bitexen üzerindeki bütün pro tahtalar açık ve işlem yapılabilir vaziyette kullanıcılarımıza sunulmaktaydı. Platformumuzda yer alan Hızlı al/sat özelliği, global birçok platformdan fiyat alan, anlık ani fiyat değişimleri ve bağlantı problemlerinde farklı fiyat sağlayıcılara geçiş sağlayan bir yapıya sahiptir. Altyapının normal ve problemsiz bir akışta olduğuna inanıldıktan sonra son kullanıcılara servis verilmeye devam edilmiştir. Hızlı al/sat özelliğimiz 10 dakika içerisinde normal akışına döndürülmüştür. Bilginize sunarız.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala