bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,268.68 2.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.94 2.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.63 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 145.61 6.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52083 2.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439262 2.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146981 6.28%

Binance, Lightning Network entegrasyonunu tamamladı

Avustralyada Binancee Yonelik Baskilar Artiyor222

Kripto para borsası Binance, BTC para çekme ve yatırma işlemleri için Bitcoin Lightning Network’ün platformuna entegrasyonunu tamamladı. Binance, bu adımıyla Bitfinex, OKX gibi Layer-2 çözümünü kabul eden borsalar arasında katılmış oldu. Borsa, mayıs ayında Bitcoin ağında yaşanan tıkanıklığın ardından çalışmalara başlamıştı.

Binance Cuzdan Adresleri Icin Uyardi4443

Binance’ten Lightning Network adımı

Binance, kullanıcılarının artık BTC para çekme ve yatırma işlemleri için Lightning Network’ü kullanabileceklerini duyurdu. Borsa, Lightning Network entegrasyon planını yaklaşık bir ay önce duyurmuştu. Binance, mayıs ayında BTC işlem ücretlerinde yaşanan artışın ardından harekete geçmişti. BRC-20 ve Ordinals’e artan talep nedeniyle borsada BTC çekim işlemleri askıya alınmıştı. 20 Haziran’da Lightning Network’e dahil olmak için çalışmalar yapıldığı doğrulanmıştı.

Kullanıcılar, artık Bitcoin çekme veya yatırmayı seçtiklerinde ‘Lightning’ bölümü ile karşılacaklar. Diğer seçenekler arasında BEP-20, Bitcoin, BNB Beacon Chain (BEP2), BTC (SegWit) ve Ethereum ERC-20 yer alıyor. Lightning Network’ü benimseyen borsalar arasında Bitfinex, River Financial, OKX, Kraken ve CoinCorner bulunuyor. Coinbase CEO’su Brian Armstrong da nisan ayında Bitcoin Layer-2 ağını Coinbase’e entegre etme sinyali vermişti. Borsa, Lightning Network için net bir tarih açıklamamıştı. Lightning Network, kullanıcıların zincirdışı işlem kanalları oluşturmasına olanak tanıyarak Bitcoin işlemlerini daha hızlı ve daha ucuz hale getirmeyi amaçlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala