bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,710.07 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,303.64 5.93%
bnb
BNB (BNB) $ 601.26 1.09%
solana
Solana (SOL) $ 142.25 4.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520266 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471645 3.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148672 2.46%

Binance, kurumsal yatırımcıların talebine boyun eğdi

Binance UU

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, artan baskılar sonucunda cebi dolu müşterilerinin varlıklarını başka kurumlarda tutmasına izin veriyor.

Financial Times’a konuşan ismi belirsiz üç kişiye göre Binance, en büyük müşterilerini kaybetmemek adına varlıkların İsviçre merkezli Syngum ve Flow Bank gibi bağımsız kuruluşlarda saklanmasına onay verdi. Geçmiş mevzuata göre Binance müşterileri, portföylerini borsa hesaplarında veya resmi varlık saklama ortağı Ceffu’da tutmak zorundaydı.

Kaynaklara demeç veren bir kripto ticaret platformu yetkilisi, parasını Binance yerine İsviçreli bankalarda tutmanın daha güvenli olduğu fikrini paylaştı:

“Paramı Binance’den çok İsviçreli bir bankada tutmayı tercih ederim. Düzenleyicilerin baskısı altındaki bir şirkette varlıklarımı saklamak daha güvenli.”

Financial Times’a konuşan bir başka kripto fon yöneticisi ise sermayesini bir borsada saklamanın risklerine atıf yaptı. Anonim fon yöneticisi, bugüne kadar zorunluluktan ötürü varlıklarını Ceffu’ya emanet ettiğini belirtti.

Binance sürgünden sürgüne koşuyor

2017’nin Temmuz ayında Çin merkezli kurulan Binance, sadece altı ayda sektörün bir numarası oldu. Dünya çapında milyonlarca müşteriye hizmet veren kripto borsası, Çin’de yasaklanmasının ardından merkezini Malta’ya taşıdı.

ABD pazarında da büyük başarı elde eden şirket, SEC ve CFTC’nin sayısız suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. SEC, dev borsanın menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini iddia ederken CFTC ve Adalet Bakanlığı ise kara para aklama faaliyetlerinden Binance’i sorumlu tuttu.

Uzun süre devam eden soruşturmalar sonucunda kripto devi ABD’de 4,3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. Anlaşma kapsamında borsa kurucusu Changpeng Zhao, CEO görevinden istifa ederken hakkındaki suçlamalardan tutuksuz yargılanmaya başladı. Günümüzde ABD’de ikamet eden Zhao’nun yurtdışına çıkması yasaklandı.

Bir zamanlar tüm toplam hacmin yüzde 55’ine hükmeden kripto borsasının pazar payı günümüzde yüzde 30’lara geriledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala