bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,964.14 1.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,310.24 6.01%
bnb
BNB (BNB) $ 600.55 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 144.24 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523124 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475093 3.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150395 2.91%

Binance borsası Alaska’da soğuktan dondu

binance sec dava

Geçtiğimiz dönemde ABD’de bir çok soruşturmayla karşı karşıya kalan kripto para borsası Binance, aylar önce yetkililerle el sıkışsa da yaptırımlar bitmek bilmiyor. 

Wall Street Journal’in paylaştığı habere göre ülkenin Florida ve Alaska eyaletindeki kurumlar, dev borsanın ABD iştiraki Binance.US’i yasaklama kararı aldı. 

Kaynaklar, Florida Mali Düzenleme Ofisi’nin Binance.US borsasına daha önce verdiği yetki lisansını askıya aldığını paylaştı. Alaska eyaletinde ise yetkili kurum, 24 Ocak 2024 tarihinde kripto devinin lisansını yenilemeyi reddetti. 

Kripto sektörünün en büyük merkezi alım-satım platformu Binance, geçtiğimiz yıllarda pek çok soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Borsa kurucusu ve eski CEO’su Changpeng Zhao, ABD’li yetkililer ile yaptığı anlaşma kapsamında şirketten milyarlarca dolar tazminat öderken kara para aklama yasasını ihlal ettiğini kabul etti. 

Zhao, anlaşmanın ardından yüzde 80’ine sahip olduğu şirketinden istifa etmek zorıunda kaldı. ABD’de serbest yargılanan Binance kurucusunun yurtdışına çıkma yasağı bulunuyor. Kaynağa konuşan bir yönetici, Zhao’nun yönetim kurulundaki oy hakkını genel müdürlere devrettiğini açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala