bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,991.95 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.78 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 578.59 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 172.38 1.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520694 0.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48186 0.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152951 1.87%

Binance kurucusu Zhao’nun duruşması Nisan’a kaldı

Binance kurucusu Zhao'nun duruşması Nisan'a kaldı

Seattle Federal Mahkemesi’nin geçtiğimiz günkü belgelerine göre Binance kurucusu Changpeng Zhao’nun (CZ) duruşma tarihi değişti. Mahkemenin 23 Şubat tarihinde planladığı yargılama süreci Nisan ayının son gününe etrtelendi.

Savcılığın iddianamesine göre Binance kurucusunun 18 aya kadar hapis cezası isteniyor. Şu anda kefalet karşılığında serbest yargılanan CZ’nin yurt dışına çıkma yasağı devam ediyor. Zhao, yakın tarihte ailevi nedenlerden ötürü Dubai’ye gitmek istese de mahkeme bu talebi reddetti.

Zhao’nun yurt dışı yasağı sürüyor

CZ’nin avukatları, ünlü ismin yurt dışına çıkması için izin talep ederken 175 milyon dolarlık kefalet bedelinin yanında borsanın ABD iştiraki Binance.US’in 4,5 milyar dolarlık değerini de güvence olarak göstermişti. Dava yargıcı Richard Jones’tan Dubai vizesi çıkmadı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası, ABD’de karşı karşıya kaldığı soruşturmalardan kurtulmak için 4,3 milyar dolar ceza ödedi. Anlaşma kapsamında Binance kurucusu CZ görevinden istifa ederken yönetim kurulunda oy verme hakkını da kaybetti. Changpeng Zhao, kara para aklama yasasını uygulamadığı suçunu kabul etti. Ünlü isim bu nedenden ötürü 18 aya varan hapis cezasıyla karşı karşıya.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala