bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,484.40 6.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,881.02 4.29%
bnb
BNB (BNB) $ 547.03 4.26%
solana
Solana (SOL) $ 121.58 5.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.491924 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431365 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124221 8.45%

Binance, içeriden bilgi sızdıran çalışanlarının ensesinde

Binance, içeriden bilgi sızdıran çalışanlarının ensesinde

İşlem hacmi bakımından en büyük kripto para borsası Binance, token listelemeleri öncesi içeriden bilgi sızdıran şirket çalışanlarının peşine düştü.

Binance çalışanlarına manipülasyon suçlaması

Sosyal medyada fikirlerini paylaşan kripto yatırımcıları, bazı şirket çalışanlarınının yakın tarihteki listeleme haberi öncesinde RON satın aldığını, haber ardından ise satışa geçtiği iddiasındaydı. Yatırımcılar, bu iddiayı söz konusu tokenin fiyat hareketlerine dayandırdı.

ronin ron

CoinMarketCap’in verilerine göre RON, listeleme öncesindeki haftada 3,50 doları görürken günümüzde 2,66 dolara geri çekildi.

Coinbase direktörü Conor Grogan, iki hafta önce yaptığı paylaşımda birilerinin Binance listelemeleri üzerinden manipülasyon yaptığını iddia etmişti.

Binance kurucusundan açıklama geldi

Borsa kurucularından Yi He, geçtiğimiz gün X hesabından yaptığı paylaşımda borsanın RONIN’i (RON) listelemesinin ardından fiyat düşüşüyle başlayan tartışmalara el attı. He, sürece dahil olan Binance çalışanlarını daha dikkatli denetleyeceklerini belirtirken sızdırma vakaları için yeni yaptırımlar uygulamaya koyacaklarının altını çizdi.

He’nin açıklamasına göre Binance’da token listeleme sürecine dahil olup bilgi sızdıran çalışanlar ilk uyarının ardından aynı hatayı ikinci kez yaptıkları takdirde görevden alınacak. Şirket kurucusu, kötü niyetli çalışanları ihbar edenlere 10 bin ile 5 milyon dolar ödül vereceklerini belirti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala