bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,351.85 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,569.54 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 610.60 3.81%
solana
Solana (SOL) $ 186.38 0.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617905 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645228 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216061 7.60%

Binance Farming Nedir?

Binance Farming

Binance Farming, kullanıcıların kripto paralarını önceden cüzdanlarında kilitleyerek bu durumdan kazanç elde etmelerini sağlayan bir sistemdir. Binance Farming, merkezsiz finans (DeFi) alanının kullanıcılara kazandırdığı avantajlardan birisi olarak görülebilir. Bu yöntemden faydalanarak mevcut kripto paralarınızdan daha fazla kripto para elde edebilmek mümkün hale geliyor.

Binance

Kripto para piyasasının büyümesiyle yeni terimlerin hayatımıza dahil olduğunu görüyoruz. Merkezsiz bir finans ekosistemi meydana getiren kriptolar DeFi terimini literatüre soktu. Herhangi bir merkezi bulunmayan projelerin meydana getirdiği DeFi ekosistemi kullanıcılarına sayısız avantaj ve kar etme olanağı sunuyor. Bu olanaklardan birisi de “yield farming” adı verilen bir sistem. Yield farming’i kısaca özetlemek gerekirse kullanıcıların ellerindeki kripto değerleri stake ederek, bunlardan kar elde etmeleri diyebiliriz. Peki stake etmek ne anlama geliyor? O da kripto paralarınızı birtakım özel cüzdanlarda bekletmeniz karşılığında gelir elde etmeniz demek. Sürprizlerle ve olanaklarla dolu kripto para dünyasının kimi zaman bir hayli kafa karıştırıcı olabileceğini kabul etmek gerekiyor.

Yield farming, kullanıcıların birtakım stratejileri benimseyerek kripto varlıklarını stake etmeleri anlamına geliyor. Binance platformu da kullanıcılarına farming olanağı sağlıyor. İşte bu durum kripto para severler arasında Binance farming şeklinde ifade edilmiş. Yield farming birçok platform üzerinde gerçekleşebilirken Binance farming, isminden de anlaşılacağı üzere yalnızca Binance borsasında yapılıyor. Bu da sürecin daha basit ve kolay kullanımlı olmasını sağlıyor. Peki dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance üzerinde farming nasıl gerçekleştiriliyor. İçerik boyunca Binance platformu üzerinden sağlanabilecek farming avantajlarını inceliyor olacağız.

Yield Farming Nedir

Kripto para piyasaları son zamanlarda popüler bir terimle yankılanıyor: DeFi. Merkezsiz finans anlamındaki Decentralized Finance söz öbeğinin ilk hecelerinden türetilen bu terim kripto para çevrelerinde son günlerde sıklıkla zikrediliyor. DeFi ekosisteminde çok sayıda projenin bulunması kullanıcıları birçok avantajla buluşturuyor. Bu avantajlardan bir tanesi de Yield Farming faaliyetleri. 2020 yılının yaz aylarının en popüler tartışma konularından birisi Yield Farming idi. Bu faaliyetlerin kripto para ekosistemine ne denli katkı sağladığını anlamak adına piyasanın toplam değerine ilişkin verileri inceleyebiliriz. 2020 yılından bu yana kripto para piyasasının ulaştığı toplam değer büyük bir ölçüde yükselerek içeriğin hazırlandığı an itibariyle 2,5 trilyon dolar seviyesine yaklaştı. Bu artışın ardındaki sebeplerin en önemlisi olarak yield farming faaliyetleri gösteriliyor.

Kripto para severler bir kripto değere yatırım yapıp onu hodl edebiliyor. Hodl etmenin ne demek olduğuna ilişkin düzenlediğimiz detaylı içeriğe bu bağlantı üzerinden ulaşarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bir kripto parayı hodl etmek kullanıcılara gelir getirebiliyor ancak hodl etmek fonlarınızın inaktif bir şekilde cüzdanınızda beklemesi anlamına geliyor. İşte tam burada stake etmek yani kilitleyerek değerlendirmek fikri oyuna dahil olacak. Yield farming faaliyetleri sayesinde kullanıcıların pasif gelir elde etmesi mümkün. Yield farming girişimleri sayesinde DeFi sektörünün kapasitesinin 10 trilyon dolara ulaştığı bazı kaynaklar tarafından ifade ediliyor.

Binance Farming Nasıl Çalışmaktadır?

Kripto para piyasasına yalnızca alım satım olanaklarıyla değil çok sayıda kulvarda hizmetler sunan Binance borsası, farming alanında da varım diyor. Binance kullanıcıları belirli adımları takip ederek farming faaliyetleri gerçekleştirebilir ve cüzdanlarında beklettikleri kripto paralardan pasif gelir elde edebilirler. Binance borsası kullanıcılarına düşük oranlı yani garantili ya da yüksek getirili yatırım olanakları da sunuyor. Binance’ın kullanıcılarına farming imkanı sağlayan platformu ise Launchpool adıyla biliniyor.

Binance Launchpool

Farming adı altında faaliyet göstererek güvenli yoldan ve pasif şekilde kripto paralarınızdan gelir elde edebilirsiniz. Binance borsasındaki farming avantajlarını daha yakından tanıyıp daha iyi anlayabilmek adına birtakım somut örneklerden faydalanalım. Örneğin 2020 yılında kullanıcılara sunulan Bella Protocol (BEL) projesine yönelik sunulan farming imkanından bahsedelim.

Binance borsasının Launchpool platformunun ilk projesi olarak bilinen Bella Protocol kullanıcılarına farming imkanı sağlamıştı. Binance farming faaliyetlerine güzel bir örnek teşkil eden bu projeye dahil olan kullanıcılar sabit fiyatlı kripto varlıklarını stake ederek BEL token cinsinden ödüller kazandılar. İşte bu işleme farming adı veriliyor. Binance platformunda yaşandığı için de otomatik olarak Binance farming faaliyetine dönüşüyor.

Binance Launhpool ve Farming

Dünyanın en çok kullanıcıya hitap eden borsa platformlarından Binance, kripto para ekosistemine oldukça çeşitli şekillerde hizmetler sunarak klasik bir borsa olmaktan kurtuluyor. Binance platformunun sunduğu yeniliklerden biriside Launchpool adı verilen bir sistem. Bu sistemde kullanıcıların yeni kripto paralara yönelik farming etkinlikleri yapmasına ve bu durumdan APY (yıllık getiri oranı) elde etmelerine imkan sunuluyor. Binance farming nedir sorusunun yanıtı tam olarak budur diyebiliriz.

Binance farming

Binance Launhpool, kullanıcıların ücretsiz bir şekilde bir token için farming faaliyeti yapılmasını mümkün hale getiriyor. Bu sayede hem kullanıcılar hem ekosistem bu durumdan fayda sağlıyor. Kabaca özetlemek gerekirse sistem şu şekilde çalışıyor. Kullanıcılar farming yapacakları token için belirli bir miktarda kripto varlığı platformun havuzuna (Launchpool) kilitliyor. Konuyu daha iyi irdelemek adına yukarıda bahsettiğimiz örnekten devam edelim. Diyelim ki bir kullanıcının elinde bir miktar BNB bulunuyor. Kullanıcı BNB coin’lerini farming yoluyla platform havuzunda stake ederek BEL token’ler elde edebilecek. Kullanıcılar genellikle her 30 günde bir farm ettikleri token’leri elde ediyorlar. Üstelik elde edilen token’lerin Binance borsasında listeleneceği de garanti ediliyor. Bu da kullanıcının farklı bir kar oranı elde etme ihtimalini doğuruyor. Yani Binance platformu üzerinden farming faaliyetleri gerçekleştirmek kullanıcılara çok sayıda avantaj sunuyor.

Binance borsasının web sayfasında Launchpool üzerinden ne şekilde farming yapıldığı detaylı bir şekilde ifade edilmiş. Kullanıcıların yatırım yapmadan önce detaylı araştırmalar yapmaları unutulmaması gereken bir konu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala