bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,173.00 1.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.87 2.89%
bnb
BNB (BNB) $ 580.55 0.56%
solana
Solana (SOL) $ 174.50 3.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525274 1.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483331 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155362 1.36%

Batık FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried artık bir “suçlu”

SBF kripto ftx

Sam Bankman-Fried hakkındaki karar açıklandı ve yedi suçun yedisinden de suçlu bulundu

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, New York’ta görülen ceza davasında yaklaşık dört saat süren mulahazanın ardından jüri tarafından yedi suçlamanın tamamından suçlu bulundu.

Bankman-Fried iki kez elektronik dolandırıcılığı, iki kez elektronik dolandırıcılığı tertibi, bir kez menkul kıymet dolandırıcılığı, bir kez emtia dolandırıcılığı komplosu ve bir kez de kara para aklama tertibi suçlu bulundu.

New York Bölge Yargıcı Lewis Kaplan tarafından 28 Mart 2024 tarihinde hüküm giymek üzere mahkemeye geri dönecek. Eyalet savcıları bir ceza önerecek ancak son sözü Yargıç Kaplan söyleyecek.

Bankman-Fried’in suçlarının her biri azami 5 ila 20 yıl olmak üzere elektronik dolandırıcılığı, elektronik dolandırıcılığı tertibi ve kara para aklama tertibi için ise azami 20 yıl hapis cezası getirdi.

“ABD tarihinin en büyük dolandırıcılığı”

New York Güney Bölgesi ABD Savcısı Damian Williams mahkeme çıkışında düzenlediği basın toplantısında Bankman-Fried’in suçlarını “kendisini kripto kralı yapmak için tasarlanmış milyarlarca dolarlık bir plan” ve Amerikan tarihindeki en büyük finansal dolandırıcılıklardan biri olarak nitelendirdi.

Bankman-Fried’in avukatı Mark Cohen yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Jürinin kararına saygı duyuyoruz. Ancak sonuç bizi hayal kırıklığına uğrattı. Sayın Bankman Fried masumiyetini korumaktadır ve kendisine yöneltilen suçlamalarla şiddetle mücadele etmeye devam edecektir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala