bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,911.20 2.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,265.52 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 579.78 1.16%
solana
Solana (SOL) $ 182.78 5.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.600072 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.416761 5.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133912 5.66%

Basic Attention Token (BAT) Nedir?

bat2

Basic Attention Token (BAT) merkezsiz finansın (DeFi) ve kripto paraların bütün olanaklarını herkes için ulaşılabilir yapmayı hedefleyen bir reklamcılık platformudur. Platform sayesinde reklamcılık sektörü de kripto paraların özgürlükçü ve yenilikçi ortamıyla buluşma imkanına kavuşuyor.

İnternet artık çağımızın değişmez ve vazgeçilmez bir gerçeği haline geldi. Her gün milyonlarca kullanıcı internette bulunan milyarlarca içeriği kullanıyor. Bu esnada kullanıcıların karşısına çok sayıda reklamın çıktığına şahit oluyoruz. Bu reklamlar çoğu kullanıcı tarafından hoşnutsuzlukla karşılanıyor. Hatta kullanıcılar çoğu zaman bu reklamların tam olarak ne ile ilgili olduğuna dahi dikkat etmeden doğruca geçme seçeneğini tercih ediyor. Peki ya bu içerikleri izlemek için parasal değeri olan bir teşvik ile karşı karşıya olsalardı, kullanıcılar yine de aynı şekilde mi davranırlardı?

bat3

Basic Attention Token (BAT), dijital reklamcılık ile ilgili çalışmalar yürüten ve bu sektörü daha verimli bir hale getirmeyi hedefleyen bir platform olarak tanımlanabilir. Platform sayesinde sektörde hem içerik üreticilerinin hem de müşterilerin fayda elde edebileceği adil bir sistem meydana getirilecek. BAT platformu Ethereum (ETH) blockchain’i üzerine kuruldu. Ayrıca Brave adlı bir internet tarayıcısına da standart bir şekilde entegre edildi. Bu sayede platformun token’i BAT kendisine kullanım alanı edinmiş oluyor. BAT token’lerin reklam verenler, yayınlayıcılar ve kullanıcılar arasında alıp satılabilen ve bu taraflar arasında yapılan işlemlerde bir ödeme aracı olarak kullanılabilen bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz.

Basic Attention Token (BAT) ne zaman çıktı?

Brendan Eich isimli bir girişimci Basic Attention Token (BAT) projesini 2017 yılında başlattı. Eich kariyerinde milyonlar tarafından kullanılan web tarayıcısı Firefox’un kurucu ortaklarından olmak gibi çarpıcı detaylara yer vermiş. Brave tarayıcısının da geliştiricisi olan Eich proje için 2017 yılında ilk halka arz (ICO) etkinliği gerçekleştirilmesine öncülük etti. Etkinlik sonucunda toplamda 35 milyon dolar değerinde fon elde edildi. Üstelik ICO’nun bu fona ulaşması yalnızca 30 saniye sürmüştü. Bu etkinlikle toplamda 1 milyar BAT kullanıcılarıyla buluştu.

bat2

Basic Attention Token (BAT) Fiyatı Nedir?

Basic Attention Token (BAT) fiyatına yönelik grafikler incelendiğinde piyasanın geneline uygun, aykırı olmayan bir görüntü karşımıza çıkıyor. Projeye göre toplamda bir buçuk milyar adet BAT token’in piyasaya sürülmesi planlandı. İçeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göreyse dolaşımda bulunan BAT sayısı 1,49 milyar civarında. Yani arz edilecek BAT token’lerin %99’u dolaşımda yer alıyor.

Basic Attention Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BAT token 6,41 TL TL’den işlem görüyor. BAT token fiyatı son 24 saat içerisinde 5.13% değişim gösterdi. BAT token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 15,715,048 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 289,227,368 dolar seviyesinde.

Basic Attention Token Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Basic Attention Token Coin $ 0.193437 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Binance Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1.63 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Basic Attention Token yılın en düşük seviyesini ise 0,072394 dolarla belirledi

bat1

Basic Attention Token (BAT) Nasıl Çalışmaktadır?

Basic Attention Token (BAT) nedir sorusunu daha iyi yanıtlayabilmek adına platformun ne şekilde faaliyet gösterdiğini daha yakından incelemeye çalışalım. Platformda bulunan kullanıcılar izledikleri içerikler ve reklamlar karşılığında ödül elde edebiliyorlar. Platformda yer alan yayınlayıcı kuruluşlar yüksek etkililiğe sahip reklam içeriklerini hedefledikleri müşteri kitlesine ulaştırabiliyorlar. Son olarak sektörün son bileşeni olan reklamcılar ise platform sayesinde hazırladıkları içeriğin görüntülendiğinden emin olabiliyorlar. Tüm bu olanakların sonucunda ortaya daha kaliteli ve verimli üstelik sektördeki tüm paydaşlara yüksek kâr oranları sağlayan bir platform meydana geliyor.

Kullanıcılar platformda gerçekleştirdikleri işlemleri için BAT token’leri kullanıyor. Örneğin içerik izleyerek para kazanan kullanıcılara ödemeleri BAT token’ler aracılığıyla yapılıyor. Platform üzerinden bu BAT token’leri dilediğiniz kripto para birimine hatta itibari paraya çevirebilmek mümkün. Ya da arzu ederseniz bu token’leri platformdan alacağınız diğer işlemler için ödeme yapmak amacıyla da kullanabilirsiniz.

Bütün BAT işlemleri Ethereum blockchain’i üzerinde gerçekleşiyor. Bilindiği üzere Ethereum blockchain’i dileyen her kullanıcının üzerinde uygulama ya da kripto para oluşturabileceği şeffaf bir ağ. Basic Attention Token platformu da işte bu ağ üzerine kurulmuş durumda. Platformun Brave adlı bir tarayıcı üzerinde standart olarak kullanıcılara sunulduğundan bahsetmiştik. Peki bu tam olarak ne anlama geliyor. Proje ekibi tarafından tasarlanmış bir web tarayıcı olarak faaliyetlerine devam eden Brave, BAT token için yeni kullanım alanları meydana getiriyor. Tüm kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde sunulan Brave rakiplerine göre 3 ila 6 kat daha hızlı işlem yapma olanağı vadediyor. Üstelik bu tarayıcı yalnızca kullanıcılar izin verdiği takdirde onlara reklam gösteriyor.

Basic Attention Token (BAT) Nasıl Satın Alınır?

Basic Attention Token platformunun kripto parası BAT token’ler birçok yolla satın alınabilir. Gittikçe yaygın hale gelen kripto para piyasasında token alıp satmanın en kolay yolu bilindiği üzere borsa platformları. BAT token çok sayıda borsa tarafından destekleniyor. Bu platformların başında Binance, Coinbase, Huobi ve Bithumb gibi borsalar var. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, piyasadaki en çok kullanıcı sayısına sahip platformlardan. Bu platformda BAT token’ler için USDT, BUSD, BTC ve ETH ile işlem çifti oluşturulmuş. Buna göre bu kripto paralardan herhangi birisi vasıtasıyla Binance üzerinden BAT sahibi olabilirsiniz. Ancak şunu sürekli akıllarda tutmak gerekiyor ki gelişen teknolojiyle birlikte kötü niyetli kişiler de birçok olanağa kavuştu. Dijital dünyada bu gibi kişiler tarafından dolandırılmamak için kullanıcıların araştırmalarını dikkatlice yapmaları gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala