bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.03 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 611.89 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 147.83 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52521 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473622 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151635 1.28%

Axie Infinity (AXS) Nedir?

Axie Infinity AXS nedir

Axie Infinity (AXS), blockchain teknolojisine dayanan bir alım satım platformu ve rekabete dayalı bir oyun mekanizmasıdır. Axie Infinity oyun platformunun belirli bir kısmının oyunu oynayan kişilere ait olduğu biliniyor. Buna göre platformun kendi kendini yöneten bir yapısı olduğu düşünülebilir. İlk çıktığında resmen bir patlama etkisi yaratan Pokemon ya da buna benzer Tamagotchi gibi oyunlardan ilham alan Axie Infinity, kullanıcılarına sıra dışı bir oyun deneyimi sunarken onları aynı zamanda kripto para dünyasının avantajlarıyla buluşturuyor.

Axie Infinity (AXS) platformu tüm dünyada milyarlarca insanın katıldığı oyunculuk sektörüyle kullanıcılarına yenilikler vadeden blockchain ekosistemini bir araya getirdi. Axie platformunun kullanıcılarına alışılagelmişin dışında oyunculuk deneyimleri sunuluyor. Axie Infinity platformu oyuncularına toplayıcılık, üreticilik, gelişim gösterme, diğer oyuncularla rekabet etme ve token alım satımı yapma imkanları sunuyor. Platformda yer alan Axie token’ler oyun evreninde de Axie adı verilen yaratıklar şeklinde bulunuyor. Bu fikrin sıra dışı bir niteliğe sahip olduğunu ifade etmek gerekiyor. Kullanıcılar Axie Infinity platformunun heyecan verici sanal gerçekliğinde farklı niteliklerde bir oyunculuk deneyimi yaşıyor.

Axie

Axie Infinity (AXS) ne zaman çıktı?

Axie Infinity (AXS) platformu kullanıcılarına hizmet etmeye 2018 yılının mart ayında başladı. Sky Mavis olarak bilinen bir geliştirici tarafından tasarlanan platform kısa bir süre içerisinde büyük bir başarı elde etti. 2021 yılının mayıs ayında kripto para kullanıcılarının büyük ilgisine uğrayan Axie Infinity, dünyadaki sayılı NFT projesi arasına girmeyi başardı. Trung Nguyen isimli bir girişimci tarafından kurulan Axie Infinity projesi şimdilerde hem oyun dünyasına hem de blockchain ekosistemine hitap eden benzersiz bir platform olarak işlemlerine devam ediyor. Platformda yer alan Axie’ler kullanıcıların hem yaratıcılıklarını zorluyor hem de kripto para dünyasının yeniliklerini onlarla buluşturuyor. Sky Mavis adlı geliştirici grubu oyunculuk sektöründe çok sayıda başarılı işe imza atmasıyla ünlü.

Platformun bir diğer kurucusu Aleksander Larsen isimli girişimcinin de sektörde tanınmış ve büyük başarılara imza atmış bir geliştirici olduğunu ifade etmek gerekiyor. 2017 yılından beridir oyunculuk sektörüyle blockchain’i bir araya getirmek ve kullanıcılara iyi hizmetler sunmak için çalışan Larsen, görünüşe bakılırsa Axie Infinity ile bunu başardı.

Axie Infinity (AXS) Fiyatı Nedir?

Axie Infinity platformunun tokeni AXS ile ilgili güncel fiyat verilerine aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Platformda kullanılan token’lerin piyasaya toplamda 270 milyon adet arz edileceği belirtildi. Bu miktarın şimdiye dek yaklaşık %23’ünün dolaşıma dahil edildiğini görüyoruz. Buna göre piyasada kullanılan toplam 61 milyon kadar AXS olduğu söylenebilir. Yaklaşık olarak bildirdiğimiz bu miktar zamanla değişiklik gösterebilir. Kendisine çok sayıda kullanıcı bulmayı başaran Axie Infinity (AXS) platformu kendi kripto parası için de iyi bir kullanım alanı oluşturmuş. Borsalarda da alınıp satılan AXS token’ler kripto para piyasasının en bilindik varlıkları arasına katılmayı başardı.

AXS

Axie Infinity Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Axie token 241,71 TL TL’den işlem görüyor. Axie token fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. Axie token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

Axie Infinity Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Axie token dolardan işlem görüyor. 2021 yılının ekim ayı itibariyle Axie token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 152 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Axie token yılın en düşük seviyesini ise 0,17 dolarla belirledi. Bu büyük farka neden olan gelişmelerin NFT’lere yönelik çıkan piyasa ilgisinden kaynaklandığı söylenebilir. Bu niteliklere sahip dikkat çekici projeler kullanıcılar tarafından rağbet gördüğünde bu türlü sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Axie Infinity platformu kripto para piyasasının sürprizlerle dolu olabileceğini bir kere daha herkese ispat eder nitelikte. Ancak sürprizlerin her zaman olumlu gerçekleşmediğini de hatırlardan çıkarmamak gerekiyor.

AXS nedir

Axie Infinity (AXS) Nasıl Çalışmaktadır?

Oyun evreninde yer alan Axie’ler değişik biçimlerde kullanıcıların karşısına çıkabiliyor. Proje ekibinin ifade ettiği verilere göre halihazırda beş yüzden fazla Axie parça türü bulunuyor. Bunlar arasında aquatic, dev, kuş, böcek, bitki ya da timsah formlarının olduğu da belirtildi. Oyunculuk dünyasında hayal gücü kullanmanın gerçek hayata göre daha basit olduğunu biliyoruz. İşte kripto paraların yeniliği oyunculuk dünyasının hayal gücüyle buluşuyor. Bahsettiğimiz beş yüz farklı formun her biri adına dört kademede nadir bulunurluk ölçeklendirmesi yer alıyor. Bunlar yaygın, nadir, çok nadir ve efsane şeklinde isimlendirilmiş. Axie’lerin her biri platformda yer alan 500 farklı biçimin bir tür kombinasyonundan oluşuyor. Bu sayede kullanıcıların Axie’leri çeşitlenebiliyor ve kullanıcılar benzersiz Axie’lere sahip olabiliyor.

Axie Infinity (AXS) Nasıl Satın Alınır?

Axie Infinity platformunun tokeni AXS’ler çok sayıda borsa platformu üzerinden temin edilebilir. Bu platformalar arasında başta Binance olmak üzere Huobi Global, Coinbase, FTX, Bithumb, KuCoin ya da Gate.io gibi bilindik isimler yer alıyor. Buna dayanarak AXS token’lerin kripto para topluluğunda oldukça popüler olduğunu söylemek mümkün. İçeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre piyasadaki en değerli 25 varlıktan birisi olarak işlemlerine devam eden AXS token’ler kullanıcılarına hizmet etmeyi sürdürüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala