bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,691.94 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.11 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 583.20 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 188.08 0.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62277 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64735 0.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223465 12.03%

Avusturya, Kripto Varlıkları Vergilendirecek

avusturya hisse senetleri ve tahviller gibi kriptolari vergilendirecek 1

Avusturya Federal Maliye Bakanlığı, kripto para birimlerini ana akım hisse senedi ve tahvil yatırımları gibi vergilendirerek onlara olan güveni artırmayı umuyor. Avusturya, önümüzdeki Mart ayından itibaren Bitcoin ve Ethereum (ETH) dahil olmak üzere dijital para birimlerine yüzde 27,5 oranında sermaye kazancı vergisi uygulayacak.

Girişim, ülke çapında bir vergi revizyonunun parçası olacak. Avusturya, modelini türünün ilk örneği olarak nitelendirdi ve varlık sınıfları arasındaki koşulların düzenlenmesinin yatırımcılar için daha adil olacağını söyledi.

avusturya hisse senetleri ve tahviller gibi kriptolari vergilendirecek 2

Avusturya Kripto Varlıkları Vergilendiriyor

Son dönemde artık piyasa değeri ve kullanım alanlarıyla dikkatleri üzerine çeken kripto sektörü, ülkelerin düzenleyicilerinin de radarına takılmış durumda. Bazı ülkeler resmi olarak uygulamalara geçerken bazıları yasaklamaya gidiyor.

Avusturya ise farklı bir yöntem izleyerek vergilendirmeye gidiyor. Maliye Bakanlığının yaptığı son açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yeni teknolojilere yönelik güvensizlik ve önyargıyı azaltmak için eşit muamele yönünde bir adım atıyoruz.”

Bu şekilde atılan vergi adımı ile birlikte kriptonun devlet tarafından tanınması sağlanarak kriptoya olan güvenin artırılması amaçlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala