bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,489.89 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,571.24 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 608.86 3.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.68 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619548 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646442 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217107 8.74%

Avrupa Merkez Bankası Yetkilisinden CBDC Açıklaması

avrupa merkez bankasi yetkilisinden cbdc aciklamasi

Son dönemde hükümetler, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Bu noktada geri kalmak istemeyen Avrupa Birliği cephesinden de dijital Euro çalışmaları devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, Avrupa Merkez Bankası’nın CBDC projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa Merkez Bankası Yetkilisi Dijital Euro Hakkında Açıklama Yaptı

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, gün içinde yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası’nın dijital Euro’ya geçiş mevduat çıkışına neden olursa bankacılık sistemine nakit enjekte edebileceğini dile getirdi. Avrupa Merkez Bankası, Ekim 2022 döneminde dijital bir euro geliştirme kararı öncesinde, Avrupa bankacılık lobileri, merkez bankası destekli bir para biriminin mevduatları ve işleri ticari borç verenlerden uzaklaştırabileceği konusunda da uyarılarda bulundu.

avrupa merkez bankasi yetkilisinden cbdc aciklamasi 2

Proje hakkında endişeleri kaldırmak isteyen Panette, Avrupa Birliği vatandaşlarının şu anda üzerinde çalışılan ve en erken 2026’dan önce piyasaya sürülmeyecek olan yeni para birimi lehine bankalardaki varlıkların çekilmesi durumunda Avrupa Merkez Bankası’nın bankaları destekleyebileceğini dile getirdi. Son olarak Panetta konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bankalardan merkez bankası yükümlülüklerine herhangi bir likidite çıkışını telafi etmek adına sistemdeki likiditeyi düzenleyebilecek tek bir kurum bulunuyor. Bu kurum Avrupa Merkez Bankası’ndan başka bir kurum değildir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala