bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,679.06 3.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,086.22 4.14%
bnb
BNB (BNB) $ 553.14 5.03%
solana
Solana (SOL) $ 139.18 7.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501594 3.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456483 4.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152705 2.82%

AVAX, WAVAX’a Nasıl Çevirilir?

AVAXi WAVAXa Donusturme

Avalanche ağındaki birçok uygulamayı kullanabilmek için AVAX token’lerin Wrapped Avalanche’a (WAVAX) dönüştürülmesi gerekiyor. Örnek vermek gerekirse popüler AVAX NFT platformlarından NFTrade, sadece WAVAX’ı destekliyor.

Bu yazımızda AVAX’larınızı nasıl güvenli bir şekilde WAVAX’a veya tam tersine WAVAX’tan AVAX’a çevirebileceğinizi anlatacağız.

Avalanche (AVAX) projesi hakkında daha fazlasını öğrenmek için buradaki linke tıklayarak kapsamlı kılavuzumuza göz atabilirsiniz.

WAVAX Nasıl AVAX’a Dönüştürülür?

AVAX’ı WAVAX’a dönüştürme veya tam tersi şekilde WAVAX’ı AVAX’a dönüştürme işlemi en kolay şekilde Avalanche ağının en popüler merkezsiz borsası Trader Joe aracılığıyla yapılabilir. Bu platform AVAX ve WAVAX arasındaki dönüştürme işlemlerini 0.001 dolardan daha düşük bir ücret karşılığında gerçekleştiriyor.

AVAX’ı WAVAX’a dönüştürmek için bir Web3 cüzdanına ihtiyacınız var. Buradaki bağlantıya tıklayarak MetaMask’e Avalanche ağını nasıl ekleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Aşağıdaki adımları takip ederek sadece birkaç tıklamayla AVAX-WAVAX dönüştürme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Trader Joe‘nun web sitesini ziyaret edin ve Web3 cüzdanınızla bağlanın.
  2. Sayfanın en üst kısmında yer alan menüden “Trade” sekmesine tıklayın.
  3. Açılan sayfada takas işlemi yapmak istediğiniz token’leri seçin. Biz bu örnekte WAVAX’ı AVAX’a çevireceğiz.
  4. Dönüştürmek istediğiniz miktarı yazın ve “Unwrap” butonuna tıklayın.”
AVAXi WAVAXa Donusturme

WAVAX’ı AVAX’a Dönüştürme Ücretleri

WAVAX ile AVAX arasında takas yaparken sıfır kayma (slippage) ücreti ödersiniz. Bu 50 WAVAX’ı AVAX’a dönüştürmek istediğinizde tam olarak 50 AVAX alacağınız anlamına geliyor. Bu dönüştürme işlemini gerçekleştirken sadece zincir içi işlem ücreti ödemeniz gerekiyor bu da 1 sentten daha az olacaktır.

AVAX Nasıl WAVAX’a Dönüştürülür?

Yine yukarıdaki görseldeki işlemin tersini gerçekleştirerek AVAX’larınızı WAVAX’a çevirebilirsiniz. Bu işlem için Trader Joe veya Pangolin gibi merkezsiz bir kripto para borsasını kullanabilirsiniz.

WAVAX’ı AVAX’a Dönüştürme Oranı

WAVAX’larınızı 1:1 oranında AVAX’a dönüştürebilirsiniz. Bu 10 WAVAX’ın 10 AVAX’a dönüştürüleceği anlamına geliyor.

WAVAX’ı AVAX’a ya da AVAX’ı WAVAX’a çok hızlı ve kolay bir şekilde dönüştürebilirsiniz. Bunun için Trader Joe veya Pangolin gibi merkezsiz kripto para borsalarını tercih edebilirsiniz. Bu işlem 0,001 dolardan daha az bir maliyetle gerçekleştirilebilir. İşlemde kayma (slippage) meydana gelmemesi için dönüştürme işlemini gerçekleştirmeden önce değerleri son bir kez daha kontrol ettiğinizden emin olun.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala