bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

Avalanche Summit 2022’nin İkinci Günü Nasıl Geçti?

Screen Shot 2022 03 23 at 21.10.35

22 Mart günü başlayan Avalanche Summit 2022’nin ikinci günü de sona erdi. İlk gün neler yaşandığına dair haberleri almak için Avalanche Summit 2022’nin İlk Gününde Neler Oldu? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. Bugün itibariyle etkinliğin ikinci günü de geride kaldı. Güne yine birçok önemli konu ve konuşmacı damga vurdu.

Avalanche Summit 2022’de İkinci Gün

İspanya saati ile öğlen 12:00 itibariyle oturumların başladığı etkinlikte, yine 4 farklı sahnede farklı isimler farklı konuları konuşmak için bir araya geldi.

Subnet Stage’te günün ilk konuşması için sahnede Verso CEO’su Gregor Arn vardı. DeFi’ın benimsenmesindeki zorlukları ve fırsatları konuşmak için sahneye çıkan Arn, daha fazla ürün ve ortaya çıktıkça keşfedilebilirliğin giderek zorlaştığına değindi. Benimsemenin giderek zorlaştığı bu ortamda Arn, ölçeklendirmenin önemine de vurgu yaptı.

Aynı saatlerde Mainnet Stage’de ise Vesper CEO’su Jordan Kruger sahneye çıktı. Kruger, merkezi olmayan finanstaki “merkezi olmayan” ayrımına dair konuşma yaptı. Bir sonraki adımın ucuz ve geliştirmesi kolay altyapı ve ağlar olacağını söyleyen Kruger, kategoriyi kendi şartlarında tanımlayan tamamen yeni finansal ürün türlerinin gerekli olduğuna da dikkat çekti.

Yine aynı saatlerde Monastery’de ise sahneye çıkan isim Astace CEO’su Maren Altman oldu. Altman konuşmasında, TikTok ve YouTube gibi devlerin daha genç kullanıcılara ulaşmak için sektöre giriş yapması gerektiğine dikkat çekti. Burada nasıl yenilikçi olunabileceğine dair fikirler paylaştı.

Etkinlikte aynı zamanda Ahmet Usta ve Mesut Çevik imzasıyla çıkan ELYT isimli projenin tanıtımı da yapıldı.

Dijital koleksiyonları konuşmak için bir araya gelen ekip arasında OpenSea’den Anne Fauvre-Wills ve Kalao CEO’su Hassan Benahmed vardı. NFT’lerin geniş kullanım alanlarının konuşulduğu oturumda, yeni bir ‘sahiplik’ döneminin şekillendiği vurgusu da yapıldı.

Avalanche Summit 2022'nin İkinci Günü Nasıl Geçti?

BlockFi’den David Olsson, Raptor’dan Joe Bruzzesi, Maple Finance’ten Sid Powell ve Valyrie’den Steve McClurg da DeFi kredilerinde kurumsal katılım için bir araya geldi. Kurumların bu protokollerinin nasıl ve ne ölçüde benimsenmesi gerektiğinin konuşulduğu panel, yoğun ilgi gördü.

Kripto piyasalarının diğer fiat piyasalarında farklarına değinen Valyrie’den Steve McClurg, bu alandaki gelişimin daha önce görülmemiş bir şekilde hızlı olduğunu ve diğer alanların da kripto sektörüne yakınlaştığını belirtti.

Router Protocol CEO’su Ramani Ramachandran’ın moderatörlüğünde blok zinciri verilerinde sinyali bulmak üzerine bir oturum gerçekleştirildi. Zincir üstü verilerden yararlanmanın araçlarına, bilimine ve faydalarına genel bir bakış atan konuşmacıların arasında Nansen CEO’su Alex Svanevik, Kaiko Ürün Müdürü Anastasia Melachrinos, CoinGecko COO’su Bobby Ong ve Funstrat Global Advisors’tan Sean Farrell vardı.

Kripto piyasalarındaki son dönemde yaşanan gelişmelere değinen CoinGecko COO’su Bobby Ong, kripto para sektörünün benimsenmesinin hızla arttığını ve bunun sadece bir başlangıç olduğunu belirtti. Yeni gelişen kripto para teknolojilerinin hem yatırımcı hemde kullanıcı tarafından çok fazla yeni olanaklar sunduğunu belirten Ong, kripto piyasalarındaki volatilitenin de son dönemde gözle görülür biçimde azaldığına dikkat çekti.

Etkinliği 2. gününde paneller tüm hızıyla sürerken, “Comparing Growth Strategies For Web2 and Web3 Communities” panelinde sektörden önemli isimler konuşmaya devam etti. Panelde Ava Labs Başkanı John Wu, Verishop’ın CEO’su Imran Khan, OneOf’un CEO’su Lin Dai ve yine Ava Labs’den Jay Kurahashi-Sofue söz aldı.

Web 3.0 ile birlikte gelen gelişimlerin “ben” merkezcilikten uzak daha güven odaklı bir “biz” merkezliliğinin, küresel olarak birçok sektöre ilham kaynağı olduğunu belirten Ava Labs Başkanı John Wu, kripto ekosisteminde topluluklarını gücüne değindi.

Anı şekilde toplulukların önemine dikkat çeken Verishop’ın CEO’su Imran Khan, toplulukların ne kadar merkeziyetsiz bir yapıya sahip olursa o kadar güçlü olacağını söyledi.

Screen Shot 2022 03 23 at 20.22.14

Etkinliğin sonlarına doğru konuşan Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer, Avalanche’ın yeni teknolojilerine yer verirken birçok önemli konuya da değindi. Önceklike Sirer, Avalanche Bridge ağının artık Bitcoin ağını da desteklediğini açıkladı. Devamında Avalanche’ın wallet’ı olan Core tanıtıldı.

Son olarak konuşmasında düzenleyicilerin ETF gibi önemli kripto ürünlerine olan yaklaşımını ele alan Emin Gün Sirer, şu ifadelere yer verdi:

“Düzenleyiciler şimdiye kadar ETF başvurularını hep aynı “saçma” nedenden dolayı reddetti. Piyasanın çok manipülatif olduğunu ve bu yüzden güvenli olmadığını söylediler. Ancak şu anda daha güvenli bir piyasa oluşturmak adına yeterli teknolojilere sahibiz.”

Etkinlik süresince BTCHaber olarak gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala