bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,247.21 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.52 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 558.92 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 144.34 1.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.508542 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473241 3.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155446 2.11%

Avalanche Ağında Yeni Proje: ELYT

Barselona’da gerçekleştirilen Avalanche Summit 2022’de birçok yeni proje tanıtıldı. Bunlardan biri de Avaxtars ekibinin yeni projesi ELYT. ELYT, geleneksel dünya ile blokzinciri dünyası arasındaki boşluğu doldurmayı, NFT ve Metaverse dünyasını gerçek iş modelleriyle birleştirmeyi hedefliyor. Biz de ELYT ile ilgili daha detaylı bilgi almak için mikrofonlarımızı Teknoloji yazarı ve Blockchain teknolojisi üzerine çalışmaları ile tanınan Ahmet Usta‘ya ve Türkiye Bilişim Basını’nda 20 yılı aşkın deneyimi ile etkili isimlerinden Mesut Çevik‘e uzattık.

ELYT Nedir, Neler Sunuyor?

Ahmet Usta ve Mesut Çevik, Avalanche Summit etkinliği ile eş zamanlı olarak ELYT isimli blokzinciri tabanlı müşteri sadakat ve pazarlama platformu çözümünü duyurdu.

Markalar ve influencer’ların NFT’leri çok daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayacak olan ELYT, teknik bir altyapı yatırımı yapmadan NFT’ler oluşturulmasına yardımcı oluyor. NFT’lerini oluşturan kullanıcılar sonra bunları müşterileri ve takipçileri ile de paylaşabilecek.

ELYT Kurucu Ortağı Ahmet Usta şunları söyledi:

“Şu anda NFT dünyasına adım atmak ve bu dünyada başarılı olabilmek için üç büyük engel var; NFT sahibi olabilmek için kullanıcıların belli bir bilgi birikimine ulaşması gerekiyor. Marka ve influencerların, henüz sınırlı sayıda kullanıcıya sahip bu topluluklara ulaşması için ürün geliştirmesi ve teknolojik altyapı maliyetlerine katlanması gerekiyor. Son olarak marka ve influencerların, NFT’lerin piyasadaki emisyonu ve değerlemesi konusunda ekstra çaba harcaması bekleniyor”

ELYT Kurucu Ortağı Mesut Çevik ise şöyle konuştu:

“Geliştirdiğimiz çözüm sayesinde bugüne kadar blokzinciri, tokenlar veya NFT’ler ile hiç tanışmamış, kripto varlık alma, bunları NFT’ler ile takaslama konusunda bilgi sahibi olmayan kullanıcılar artık bu dünyaya kolaylıkla adım atabilecekler. Kullanıcılar sadece sosyal medya hesapları ile ELYT platformuna bağlanarak, marka ve influencerların sunduğu NFT’lerin sahibi olabilecek ve NFT’lerini ELYT platformu üzerinde diğer kullanıcılarla takaslayabilecekler”

ELYT’in geliştirdiği Ru-Be (Rule & Behaviour / Kural ve Davranış) isimli bir motoru var. Bu sayede sınırsız olasılıkla etkileşim çiftleri tanımlamak ve milyonlarca kişiye sunmak mümkün hale geliyor.

ELYT aynı zamanda platformun kullanıcılarına ellerindeki NFT’ler ile çok özel fırsatlar da sunacak. Yaptığı alışverişler, takip ettiği ve desteklediği influencerlar üzerinden NFT biriktiren kullanıcılar, ELYT üzerinde bu koleksiyonları dijital ve fiziksel hediyeler almak için kullanabilecekler.

ELYT, NFT’lerin dijital veya fiziksel bir ürün için kullanılması ile bu NFT’leri yakıyor (kullanımdan kaldırıyor) ve böylece NFT emisyonu azalarak geriye kalan NFT’lerin değerinin yükselmesini sağlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala