bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,424.73 1.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,011.48 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 578.35 1.88%
solana
Solana (SOL) $ 148.62 2.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521942 3.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439828 3.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150307 4.15%

Avalanche (AVAX) Neden Düşüyor? – 29 Ağustos 2022

Avalanche AVAX Neden Düşüyor 29 Ağustos 2022

Ölçeklenebilirlik söz konusu olduğunda akla ilk gelen Blockchain ağlarından Avalanche, yerel kripto parası AVAX ile de sık sık gündeme geliyor. Öyle ki 145 dolarlık ATH seviyesine ulaştığında Bitcoin veya Ethereum katili olarak anılmaya başlayan AVAX, oldukça büyük bir popülarite yakalamıştı. Ancak ne yazık ki son aylarda yaşanan kripto para piyasa düşüşünden en çok etkilenen kripto paralardan biri oldu. Öyle ki AVAX, 13 dolar bandına kadar geriledi. Yakın zamanda yaşanan kısa süreli yükseliş trendinde ise yeniden 30 dolar bandına çıkan AVAX, son düşüş sonrası yeniden 20 dolar bandına çekilmişti. Gelin hafta içerisinde yüzde 20 düşüş yaşayan AVAX neden bu denli düşüyor inceleyelim.

Avalanche (AVAX) Neden Düşüyor? - 29 Ağustos 2022

Avalanche (AVAX) Neden Düşüyor?

Avalanche (AVAX) ne yazık ki kripto para piyasasında düşüş sinyallerinden en çok etkilenen kriptolardan biri. Öyle ki Bitcoin’de (BTC) yaşanan düşüşlerden AVAX oldukça fazla etkileniyor. Bu noktada Bitcoin’e oldukça endeksli durumda. Diğer taraftan yaşanan son düşüş, ne yazık ki kötü bir nedene dayanıyor.

Kısa bir süre önce sizlerle paylaştığımız üzere Avalanche hakkında oldukça kritik bir iddia gündeme geldi. CryptoLeaks tarafından paylaşılan iddialara göre Ava Labs, ABD hukuk şirketiyle AVAX ve hisse senedi karşılığında rakiplerine dava açmak için “gizli bir anlaşma” yaptı. Bu da AVAX neden düşüyor sorusunun en net cevabı oldu.

Bu iddialar Ava Labs’in CEO’su Emin Gün Sirer tarafından sert bir şekilde reddedildi. Ancak bu iddialar fiyatlara oldukça kötü bir şekilde yansıdı. 23.86 dolardan fiyatlanan AVAX, haberlerin paylaşılması sonrası 17.48 dolara kadar geriledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala