bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,125.72 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,179.00 0.80%
bnb
BNB (BNB) $ 604.34 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 154.20 0.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.543681 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.506352 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158483 1.61%

Ask Me Anything (AMA) Nedir?

ask me anything 2

Kripto para topluluğunda sıklıkla karşılaştırdığımız AMA ifadesi, Ask Me Anything (Bana Her Şeyi Sor) ifadesinin kısaltmasıdır. AMA, bir kişinin veya bir grup uzmanın, topluluktan gelen eş zamanlı soruları tanıtladıkları çevrimiçi oturumlardır.

Kripto para sektöründe AMA, bir projenin kurucularının, geliştiricilerinin veya ekip üyelerinin topluluktan gelen soruları yanıtladığı oturumlardır. Bu oturumlar Twitter, Discord, YouTube, Telegram gibi çeşitli sosyal medya platformlarında gerçekleştirilebiliyor.

AMA oturumlarının faydaları şu şekilde:

  1. Şeffaf:

AMA oturumları, proje yöneticilerinin topluluğu projeye ilişkin gelişmeler konusunda doğrudan bilgilendirebilmesine, kafalardaki soru işaretleri giderebilmesine olanak sağlar. Bu da daha fazla şeffaflık getirir ve dolayısıyla toplulukta güven oluşturur.

  1. Bilgilendirme:

AMA oturumları sayesinde proje liderleri, projenin iç işleyişi, yol haritası hakkında topluluğu bilgilendirmesine, ekibin projenin geleceğine yönelik vizyonunu toplulukla paylaşmasına olanak sağlar. Bu tür bilgilerin büyük bir kısmı projenin web sitesinde ve sosyal medya kanallarında bulunmaz.

  1. Ağ oluşturma:

AMA oturumları, benzer düşünen bireyler ve sektör profesyonellerini bir araya getirerek ağ oluşturma fırsatı sağlar. Topluluk, AMA oturumları aracılığıyla ağını genişletebilir.

  1. Geri bildirimler:

Topluluk proje ekibine AMA aracılığıyla projeyi geliştirmek için geri bildirim ve öneriler verebilir. Bu hem topluluk hem de proje için eşi bulunmaz fırsatlardan biri.

  1. İçgörüler

Yatırımcılar ve kullanıcılar AMA’lar aracılığıyla proje hakkında daha önce duyurulmamış güncel bilgileri edinebilir. Bu da AMA oturumlarına katılanların katılmayanlardan bir adım önde olmalarını sağlar.

Bir AMA oturumundan nasıl verim alınır?

AMA’ya katılmadan önce proje hakkında bilgi edinin ve mantıklı sorular hazırlayın. Böylelikle tartışılan konu hakkında daha kapsamlı bir bilgi birikimi edinirsiniz.

AMA oturumunda tartışmalara katılırken ve soru sorarken saygılı bir üslup kullanın.

AMA oturumunda edindiğiniz bilgileri oturum bittikten sonra unutabileceğinizden etkinlik süresince tüm bilgileri not alın. Daha sonra bu bilgileri gözden geçirerek düşünmeden karar vermenin önüne geçebilirsiniz. Öte yandan proje hakkında kafanızda soru işaretleri varsa bunları dile getirerek proje ekibinin ve topluluk üyelerinin görüşlerini alabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala