bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,447.27 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.33 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524619 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471761 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15041 0.19%

Arjantin’den Kripto Yatırımcılarına Yeni Kurallar

arjantinden kripto yatirimcilarina yeni kurallar

Kripto para dostu düzenlemeleriyle dikkat çeken ülkeler arasında yer alan Arjantin, kripto yatırımcıları için yeni kurallar getirdi. Arjantin’de kripto yatırımcılarının dolar alımı kısıtlandı.

Arjantin Merkez Bankası Kripto Yatırımcılarının Dolar Alımını Sınırlandırdı

Arjantin Merkez Bankası, kripto para birimini, para birimi devalüasyonuna karşı bir hedge olarak kullanmak için satın alan vatandaşları ve şirketleri etkileyecek yeni bir dizi kısıtlama yayımladı. Arjantin Merkez Bankası, döviz kurundaki artışı engelleyebilmek için operasyondan en az 90 gün önce kripto satın alma işlemi yapmayan kişi ve şirketlere sadece resmi bir orandan dolar satışının yapılacağını belirtti.

arjantinden kripto yatirimcilarina yeni kurallar 2

Arjantin hükümeti, ABD dolarının ülkedeki kayıt dışı piyasalardaki fiyatını durdurmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Arjantin Merkez Bankası, kripto para satın alan şirketlerin ve bireysel kullanıcıların resmi oranda dolara erişmesini engelleyecek yeni bir karar yayımladı. Alınan kararda sınırlandırılan varlıklar hakkında şu ifadeler kullanıldı:

Yerel para biriminde veya diğer yerel varlıklarda (yerel finans kuruluşlarına yatırılan yabancı para birimindeki fonlar hariç) fonları, doğrudan veya dolaylı olarak önceden ya da müteakip değerlendirme olarak alan, mukim ya da mukim olmayan, ilgili ya da ilgili olmayan herhangi bir gerçek veya tüzel kişiye teslim etmemiş olmak, kendi başına ya da ilgili, kontrol edilen veya kontrol eden bir kuruluş aracılığıyla, yabancı varlıklar, kripto varlıkları veya yurtdışından yatırılan menkul kıymetleri içerir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala