bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,606.04 1.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,186.46 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 592.96 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 136.78 0.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514203 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457965 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143511 0.94%

Analiz: Bitcoin’de yükselişin fitili erken ateşlenebilir

Bitcoin (BTC), Powell'a odaklandı

Kripto piyasalarında ekim ayı hızlı başladı. Makroekonomik baskıların sürdüğü piyasalara bir de jeopolitik krizler eklendi. Piyasada yön arayışı devam ederken, merakla beklenen Bitcoin yarılanması için fiyat hareketlerinin erken başlayabileceği belirtildi. Analistler, kasım ayında Bitcoin’in geçmiş dönemlere benzer bir döngü seyredeceği tahmininde bulundu.

Bitcoin'de (BTC) hafif yükseliş

Bitcoin’de yükseliş kasımda başlar mı?

Kripto piyasalarında karışık seyir sürüyor. Bitcoin, ekim ayında 27 bin 500 dolar sınırında işlem görüyor. BTC, yönünü net olarak tayin edebilmiş değil. Makroekonomik baskıların yanı sıra jeopolitik gerilimler de yakından takip ediliyor. Özellikle Fed’in para politikasında belirleyeceği rota piyasanın kaderini tayin edecek.

Bu arada analistler, BTC’nin kasım ayında yükseliş yaşabileceği tahmininde bulundu. Bitcoin’in devam eden yatay fiyat hareketinin yarılanma olayı öncesi geçmiş döngülere benzediği ifade edildi. Tahminlere göre geçmiş dönemlerle benzerlik baz alınarak kasım ayında yükseliş hareketinin başlayabileceği ifade edildi.

Kripto analisti Miles Deutscher, CryptoCon grafiğe atıfta bulunarak, Bitcoin‘in son formasyonlarının önceki döngülerde görülenlere benzer olduğunu belirtti. Deutscher, yarılanma öncesi yıllardaki ikinci ve dördüncü çeyrek fiyat hareketine benzediğini ifade etti. Analist, 21 Kasım’ın tarihsel olarak önemli bir pivot noktası olduğunu sözlerine ekledi.

Matrixport Araştırma Müdürü Markus Thielen, Bitcoin fiyatının 2024’e kadar artabileceğini, ancak bunun farklı nedenlerle olabileceğini söyledi. Thielen, en kritik makroekonomik faktörün Fed’in faiz kararı olacağını söyledi. Analist, Bitcoin’deki durumun önemli artışın yaşandığı 2019 yıllarına benzetti.

Analistler, 2015 ve 2019 yıllarında da halving öncesi piyasanın yatay seyrettiğine vurgu yaptı. Bitcoin’in yarılanmasına yaklaşık altı ay kaldı. Halving’in nisan ya da mayıs ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala