bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,755.81 1.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.04 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 593.82 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 146.81 0.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506123 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441903 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150035 5.35%

ABD’nin en büyük kripto şirketi Avrupa seferlerini genişletiyor

Avrupa Birligi Gizlilik Odakli Kriptolari Istemiyor 1

Coinbase, Güney Kıbrıs Rum Kesimi üzerinden Avrupa Birliği’ndeki türev tekliflerini genişletmeyi hedefliyor. ABD merkezli kripto para alım satım platformu şirketi, burada Avrupa Birliği’nin (AB) finansal araçları düzenleyen güncellenmiş kurallarını ifade eden Finansal Araçlar Direktifi 2014 (MiFID II) lisansına sahip bir kuruluşu satın alacak.

Coinbase, MiFID II lisansıyla AB’de vadeli işlemler ve opsiyonlar gibi düzenlenmiş türevler sunmaya başlayabilecek. ABD’li şirket, AB türev piyasasında Binance, Bybit, OKX ve Deribit gibi önde gelen oyuncuların sert rekabetiyle karşı karşıya gelecek.

Şirket, Güney Kıbrıs merkezli kuruluşu satın almanın, Kara Para Aklamayı Önleme (AML), KYC ve küresel yaptırımların uygulanmasını kapsayan “Beş Noktalı Küresel Uyumluluk Standardına” uyumu garanti ettiğini belirtti.

Avrupa vizesi Coinbase için kritik

Şu anda Coinbase ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile menkul kıymet yasalarını ihlal etmek su.lamasıyla bir davada kozlarını paylaşıyor. ABD’de yaşadığı zorluklar nedeniyle küresel büyümeyi sürdüren Coinbase yaklaşan Kripto Varlıklar Düzenlemeleri Piyasaları veya MiCA’yı öngörerek İrlanda’yı AB’deki merkezi düzenleme merkezi olarak seçti. Ayrıca Fransa’da kripto varlıklarının saklama ve ticaretini yapmasına olanak tanıyan bir sanal varlık hizmet sağlayıcısı lisansı da aldı.

AB, 2017 yılında MiFID II mevzuatını güncelleyerek hisse senetlerine fazla odaklanıldığı ve sabit gelir, türevler ve para birimleri gibi diğer varlık sınıflarını dikkate almadığı yönündeki eleştirileri giderdi.

Türevler Coinbase için çok önemli bir odak noktasıdır ve toplam kripto ticaret hacminin yüzde 75’ini oluşturuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala