ABD hisse senedi seçimi nasıl olmalı?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Fed faiz artırımından sonra ABD piyasası ne durumda? ABD hisselerinde teknoloji mi, bankacılık mı daha iyi performans gösteriyor? BTCHaber TV’de canlı yayınında gündemin önemli başlıkları ele alındı. Alnus Yatırım Araştırma Direktörü Volkan Dükkancık ile birlikte değerlendirildi.

ABD piyasasında son durum

Volkan Dükkancık, Amerikan borsalarında yılbaşından beri olan hareketleri ve primleri piyasaların aylar öncesinden gerçekleşen hisse senetlerinin satın alımlardan ötürü olduğundan bahsetti. Büyük tabloya baktığında endeksin yukarı gitmeye başladığını, yine de bir negatiflik görmediğini de belirtti. Çekirdek enflasyondaki son aydaki geri gidişin Fed’e cesaret ettiğini ve gelinen tabloyu bir başarı olarak görebileceğimiz yorumunda bulundu.

Dükkancık, canlı yayında aynı zamanda ABD hisse senetlerinin seçiminin nasıl olması gerektiğini de anlattı. Teknoloji hisse senetlerinin bankacılık ve finans hisse senetlerine oranla daha yüksek olduğunu belirterek, kısa vadeli yatırım için biraz daha geride kamış bankacılık sektörlerinin değerlendirebileceğini ifade etti. Dükkancık ayrıca, faize duyarlı sektörlerden uzun vadede 2024 ve 2025 yıllarına taşacak vadede teknolojinin önde gideceğini düşündüğünü de söyledi. Canlı yayında, Nasdaq ve S&P500 endeksleri, dolar endeksi ve 2-10 yıllık ABD tahvilleri gibi gündeme dair konular da ele alındı.

Daha fazla analiz ve canlı yayın için BTCHaber YouTube kanalını takip etmeyi unutmayın.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

512x512

Yazar: BTCHaber

CleanSpark, Bitcoin madenciliği kapasitesini üçe katladı

CleanSpark, Bitcoin madenciliği alanında önemli bir kapasite genişlemesine imza attı. Şirketin 4 Ekim’de yayımlanan denetlenmemiş mali yıl raporuna göre, son 12 ayda hashrate’inde yüzde 187’lik bir artış yaşandı. Eylül 2023 itibarıyla 9,6 EH/s seviyesindeki hashrate, Eylül 2024’te 27,6 EH/s’ye ulaştı. Sadece geçtiğimiz ay içerisinde 5 EH/s’lik bir ekleme gerçekleştirildi. CEO Zach Bradford, bu performansın stratejik ...

Bağlantıyı kopyala