bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,994.41 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.95 1.37%
bnb
BNB (BNB) $ 566.74 2.59%
solana
Solana (SOL) $ 157.85 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517732 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456077 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150502 0.33%

ABD Hazine Yetkilisi: Rusya Kripto Para Kullanıyor

abd hazine yetkilisi rusya kripto para kullaniyor1

ABD Hazine Bakanlığı‘ndan eski bir yetkili “Rusya kripto para kullanıyor” diyerek yaptırımların aşıldığına dikkat çekti. Batı dünyasının önderliğinde başlayan Rusya’yı ekonomiden izole etme atakları görünüşe göre Rusya’ya yeni bir saha kazandırdı.

Rusya-Ukrayna savaşında sükunetin sağlanamaması yaptırımları hızlandırmıştı. Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkarılarak küresel para transferi ağının dışına itilmesi ile sertleşen yaptırımlar kripto alanına taşınıyor.

ABD Hazine Bakanlığı eski yetkilisi Michael Greenward, batıdaki düzenleyicilere düzenlemeleri hızlandırma tavsiyesinde bulundu. CNBC’ye konuşan Greenward, Rusya’nın yaptırımları aşmakta kripto para birimini kullanamaması için düzenlemelerin hızlandırılması gerekeceğini savundu.

Rusya Kripto Para Piyasasından Çıkarılabilecek Mi?

Dün Beyaz Saray, kripto para borsalarına resmen çağrıda bulundu. Greenward, yaptırımların başarıya ulaşması için Rusya’nın kripto para kullanımından da men edilmesi gerektiğini söyledi.

1 Mart itibarıyla yürürlüğe giren ABD Hazine Bakanlığı düzenlemesi, ABD’den kripto para kullanıcıların Rusya’ya fayda sağlayacak işlem yapmasını engelledi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mihailo Fedorov’un kripto para borsalarından “Rusya’dan ve Belarus’tan kullanıcıların işlemlerinin engellenmesi” talebi sonrası kripto yaptırımları gündeme gelmişti.

Ancak Ruble ile dolara bağlı stablecoin’lerin takas edilmesi işlemi ekonomik yaptırımın ilk gününde dün zirveye çıktı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala