bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Aave DAO, GHO Stablecoin Teklifini Kabul Etti

aave dao gho stablecoin teklifini kabul etti

Aave topluluğu kararını verdi ve GHO stablecoin oluşturmayı kabul etti. Stablecoin getiri elde etmeye devam eden aşırı teminatlı varlıklar tarafından desteklenecek.

Aave’den GHO Stablecoin Geliyor

Merkeziyetsiz borç verme protokolü Aave, kısa bir süre önce topluluğuna, GHO stablecoin teklifi ile ilgili oylama sunmuştu. Oylama 28 Temmuz ila 31 Temmuz 2022 tarihleri arasında açık kalmıştı. Oylamanın ilk gününde Aave topluluğunun büyük bir kısmı GHO stablecoin fikrini onaylamıştı. An itibariyle oylama sona erdi ve Aave DAO seçmenlerinin ezici bir çoğunluğu yeni bir stablecoin oluşturma fikrini kabul etti.

Aave Companies, tarafından sunulan teklif, diğer kripto para birimlerinden oluşan teminatla desteklenecek bir sabit para olan GHO’yu oluşturma önlemini onaylamak için yarım milyon AAVE sözü veren seçmenlerin yüzde 99.9’u tarafından desteklendi. Aave, kullanıcıların kripto para birimlerini ödünç almalarını ve ödünç vermelerini sağlayan, merkezi olmayan, gözetimsiz bir piyasa protokolü olarak hizmet vermeyi sürdürecek. Kullanıcılar, kripto para piyasasına likidite sağlarken, akıllı bir sözleşme tahsis eden dijital varlıklar üzerinden pasif gelir elde edebilecek. Aave’nin internet sitesine göre, platform açık kaynak kodlu ve 9.8 milyar dolarlık likiditeye sahip.

aave dao gho stablecoin teklifini kabul etti 2

Önce GHO’yu basmak isteyen kullanıcılar, Aave tarafından kabul edilen kripto para birimlerini yatıracak. GHO’yu kripto varlıklara karşı ödünç alan kişiler, stablecoin’i basmak için kullanılan temel teminattan faiz elde etmeye devam edecek. Borç verme protokolü, GHO’da alınan krediler için de faiz almayı sürdürecek ve ödemeler Aave DAO’ya geri dönecek. Kullanıcıların GHO’yu basmak için tahsis ettikleri mevduatın, aldıkları GHO değerinden daha büyük olması gerekecek, bu da kredilerin aşırı teminatlanacağı anlamına geliyor. Kullanıcılar bir borçlanma pozisyonunu geri ödediğinde ya da tasfiye edildiğinde, ödünç verilen GHO protokolden yakılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala