bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,012.15 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,219.87 1.80%
bnb
BNB (BNB) $ 597.42 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 138.20 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51532 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459096 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14431 1.89%

Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong Dava Edildi

coinbasein ceosu brian armstrong dava edildi

Yeni ürünleri ile son dönemde dikkatleri üzerine çeken Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, bu kez dava haberiyle gündeme geldi. İddiaya göre, Armstrong, bir girişim projesine yatırım yapma kisvesi altında bir Blockchain projesinin fikrini çaldı. Bu iddia, ünlü CEO’yu davalık etti.

Blockchain hızlandırıcısı projesi MouseBelt Labs, Cuma günü Kaliforniya’nın yüksek mahkemesine, CEO Armstrong için davada bulundu. Şirket; Armstrong’un Haziran 2019’da, bilimsel makaleleri teşvik olarak sunulan token’ları dağıtmak için kullanılan bir Knowledgr’a yatırım yapmayı teklif ettiğini ve böylece benzer bir platform olan ResearchHub için gizli bilgileri kullanabileceğini iddia ederek bir şikayette bulundu. İddiaya göre Coinbase’in CEO’su başlarda projenin üzerinde çalışıyordu ancak sonradan Knowledgr’ı bir rakip olarak ortadan kaldırdı.

coinbasein ceosu brian armstrong dava edildi 2

Brian Armstrong’un Başı Dava ile Dertte

Coinbase‘in gelecek vadeden projelere yatırım yaptığı biliniyor. Bu konuyla alakalı olan şikayete göre ise Armstrong, MouseBelt’in halihazırda yatırım yaptığı Knowledgr’a finansal destek ve tokenleri Coinbase’de listeleme fırsatı sundu. Blockchain odaklı proje, Armstrong ve ilgili kuruluşların dolandırıcılık yaptığını, sözleşmeye müdahale ettiğini ve diğer suçlamaların yanı sıra haksız yere zenginleştiğini iddia etti.

Yapılan şikayette Armstrong’un amacı şu şekilde ifade edildi:

“MouseBelt’in çalışmalarını kendileri için çalmak, yalnızca potansiyel bir rakibi ortadan kaldırmak değil, aynı zamanda ResearchHub için MouseBelt’in Knowledgr’a koyduğu finansal, tasarım ve teknik kaynakların faydalarını elde etmek ve böylece ResearchHub’ın başlatılmasına izin vermekti.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala