bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,309.77 0.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,183.33 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 610.52 1.02%
solana
Solana (SOL) $ 155.09 0.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54542 2.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.518924 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159015 0.98%

Brian Armstrong Kimdir ve Kişisel Serveti Ne Kadar?

Brian Armstrong Kimdir

Bu yazımızda ABD’nin ve dünyanın en büyük borsalarından Coinbase’in kurucusu ve CEO’su Brian Armstrong kimdir, serveti ne kadar ve servetini nasıl kazandı gibi sıklıkla merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Brian Armstrong Kimdir?

Amerikalı girişimci ve yazılım mühendisi Brian Armstrong, ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in kurucusu ve CEO’su olarak tanınıyor. 25 Ocak 1983’te Kaliforniya’nın San Jose kentinde doğan Armstrong, Houston, Texas’taki Rice Üniversitesi’nde Yazılım Mühendisliği lisans eğitimini aldı. Armstrong buradan mezun olduktan sonra Deloitte, IBM ve Airbnb gibi önde gelen şirketlerde çalıştı.

2012 yılında Brian Armstrong, Fred Ehrsam ile birlikte Coinbase’i kurdu. İnsanların kripto para alıp satmasını kolaylaştırmayı amaçlayan Coinbase çok kısa bir süre içerisinde dünyanın en popüler kripto para borsalarından birine dönüştü. Elbette bu durum Armstrong’un popülaritesini artırdı.

Kripto paraların önde gelen savunucularından biri olan Armstrong, bu konuda çeşitli konferanslarda konuşmalar yaptı. Aynı zaamanda kripto para projelerini desteklemek için milyonlarca dolarlık bağışta bulunan Armstrong, Coinbase’deki çalışmalarına ek olarak Armstrong, Blockchain Association’ın Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer alıyor.

coinbasein metaverse planlari buyuk 2
Coinbase CEO’su Armstrong

Brian Armstrong’un Kişisel Serveti Ne Kadar?

Armstrong’un 2023 yılı itibariyle kişisel servetinin 2,4 milyar ile 2,8 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Armstrong milyarlarca dolarlık servetini, %19’luk Coinbase hisselerinden, maaş ödemelerinden, hisse senedi opsiyonlarından ve yatırımlarından elde etti. Forbes’a göre Armstrong’un net değeri şu anda 2,5 milyar dolar seviyesinde.

Brian Armstrong Servetini Nasıl Kazandı?

Brian Armstrong’un milyarlarca dolarlık servet kazanmasında kripto para piyasasına erken giriş yapması, Coinbase’i kurması ve buna benzer çeşitli faktörler etkili oldu.

Brian Armstrong, Coinbase’i kurmadan önce Airbnb’de yazılım mühendisi olarak çalıştı ve Deloitte’de danışman olarak görev aldı. Bitcoin alım satım ve madenciliği yapmaya başladı. Sonrasında kariyerine kripto para sektöründe devam etme kararı alan Armstrong, eski Goldman Sachs çalışanı Fred Ehrsam ile birlikte 2012 yılında Coinbase’i kurdu. Coinbase kısa bir süre içerisinde Andreessen Horowitz, Tiger Global Management ve Union Square Venture gibi önde gelen yatırımcılardan yatırım aldı.

Armstrong yıllar içerisinde Coinbase’i ABD’nin ve dünyanın en büyük borsalarından biri yaptı. 2021 yılında halka arz olarak Nasdaq’ta işleme açılan Coinbase’in %19’luk hissesi Armstrong’un kontrolünde. Bu da Armstrong’un milyarlarca dolarlık bir servet yaratmasında etkili oldu. Forbes’a göre Armstrong’un serveti tüm zamanların en yüksek seviyesindeyken 6,6 milyar dolara kadar ulaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala