bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,426.99 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,173.95 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 596.82 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 135.71 0.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516038 1.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455286 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142888 1.23%

Nervos Network (CKB) Coin Nedir?

Nervos Network CKB nedir

Nervos Network (CKB) kendisini açık kaynaklı bir blockchain ağı ve protokollerden oluşan bir sistem şeklinde tanımlıyor. Nervos Network ağında kullanılan kripto para ise CKB coin olarak biliniyor. Ekibin ifade ettiğine göre bu Nervos Network ağı her türlü kripto paranın güvenli, kesintisiz ve etkili bir biçimde saklanabilmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra bu platformda akıllı sözleşmelere de olanak sağlanıyor. Üstelik bu ağ ikinci kademe bir ölçeklenebilirlik çözümü de sunuyor. Nervos platformu, sahip olduğu crypto – ekonomik tasarım ve kripto parası CKB coin ile büyük bir değere ulaşmayı hedefliyor. Bu içerikte Nervos Network ağından, sunduğu olanak ve avantajlardan bahsedeceğiz. Bunun yanında CKB coin’e yönelik verilere yer vererek kripto para ekosistemine neler kazandırdığından da söz edeceğiz.

Nervos Network (CKB), küresel uygulamalar için geliştirilmiş bir blockchain platformu olarak da tanımlanabilir. Nervos ekibi, geliştirdikleri platformun tıpkı internet gibi herkese açık bir ağ şeklinde hizmet vermesini hedefliyor. Birlikte çalışabilirlik fikrinin ötesinde, küresel uygulamalara doğru bir platform geliştirmek… Bu ifade Nervos ekibinin temeline aldığı hedefler arasında gösterilebilir. İnternet için önceden geliştirilen bazı uygulamalar kullanıcılar tarafından işleme alınabilmek için birtakım zorlu süreçlerden geçiyor. Günümüzün merkeziyetsizleşen dünyasında bu süreçlerin artık daha kötü olanaklar sunduğu söylenebilir. İşte Nervos Network ekibi bu sorunu bir dizi entegre çözüm ileri sürerek ortadan kaldırmayı teklif ediyor. Bu çözümler sayesinde geliştiricilerin küresel uygulamalar meydana getirebilmesi çok daha kolay hale gelecek.

Nervos

Nervos Network (CKB) ne zaman çıktı?

Nervos Network (CKB) projesi ilk olarak 2018 yılında çalışmalarına başladı. Blockchain ağlarının korkulu rüyası ölçeklenebilirlik sorununu çözmek için faaliyetlerine hız veren Nervos yenilikçi ürünlerle piyasaya dahil oldu. Ölçeklenebilirlik problemi özellikle akıllı sözleşmelere ağlarında olanak veren projeler için aşılacak bir engel haline geliyor. Nervos Network bu sorunun üstesinden gelecek bir blockchain ağı tasarladı. Nervos Network ana ağı 2019 yılında başlatıldı. Bu ağ farklı tasarımları bünyesinde barındıran herkese açık bir blockchain olarak biliniyor. Bu blockchain’de iki kademe yer alıyor. Bu kademelerden birisinde temel işlemler yapılırken diğeri ise ölçeklenebilirliğin üstesinden gelecek yüksek kapasiteli işlemler sunuyor. Nervos ekibi bir dizi protokol meydana getirerek kendi ağlarında ölçeklenebilirlik sorununu tarihe gömmeyi hedefledi. Böylece uygulamaları destekleyerek onlara yüksek performans sağlanacağı ifade ediliyor. Çin merkezli bir kuruluş olarak bilinen Nervos vakfı, projenin gelişiminden ve yönetiminden sorumlu.

Nervos Network (CKB) Fiyatı Nedir?

Nervos Network platformunun kripto parası CKB coin’lerin fiyatına yönelik en yeni veriler aşağıdaki başlıklarda yer alıyor. Ekip tarafından projeye yönelik yayımlanan tanıtıcı evraklarda birtakım detaylı verilerin bulunduğunu görüyoruz. Bu verilere göre piyasaya toplamda arz edilecek CKB coin sayısı ifade edilmemiş. Ancak şimdiye dek toplamda 34 milyar kadar CKB coin kullanıcılarıyla buluşturulmuş. Dolaşımda bulunan CKB coin miktarı ise 28 milyar civarında. Gelecekte CKB coin’lerin kripto para ekosisteminde nerede bulunacağı birtakım değişkenlere bağlı. Sürprizlerle dolu bu piyasada ne şekilde sonuçların yaşanacağını tahmin etmke zor. Bu kripto paranın tarihine baktığımızda birtakım ilginç fiyat artışları yaşadığını görüyoruz. Bunlardan en güncel olanını 2021 yılının nisan ayında gerçekleştirmiş. CKB coin’lerin bu ayda yaklaşık %341 oranında değer kazandığı belirtiliyor. Elbette bu artışın yaşanmış olması bu projenin çok başarılı olduğu anlamına gelmez. CKB’nin gelecekte yatırımcılarını şaşırtma ihtimali de bulunuyor.

CKB nedir

Nervos Network Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CKB Coin 0,574341 TL TL’den işlem görüyor. CKB Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -1.19% değişim gösterdi. CKB Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 73,046,576 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 781,802,615 dolar seviyesinde.


Nervos Network Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CKB Coin $ 0.017657 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının ekim ayı itibariyle CKB Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,042 dolarla kaydetti. Bununla birlikte CKB yılın en düşük seviyesini ise 0,0026 dolarla belirledi.


Nervos Network (CKB) Nasıl Çalışmaktadır?

Nervos Network (CKB) platformunun nasıl çalıştığını daha iyi anlayabilmek adına sunduğu hizmetleri inceleyelim. Platform sayesinde blockchain ağında bulunan herhangi bir varlığa erişmek artık çok kolay. Bunun yanı sıra kullanıcıların merkezsiz uygulama (dApp) çalıştırabilmeleri de Nervos Network ağında mümkün. Ekibin uygulamaların tamamını küresel bir hale getirmek gibi bir amacı bulunuyor. Öte yandan Nervos ağında geliştiriciler için kolay kodlama olanaklarının bulunduğu da ifade ediliyor. Son ve belki de en önemli hizmet ise ölçeklenebilirlik ile ilgili. Bu hizmet sayesinde kullanıcıların güçlü ve hızlı işlem yapabilmesi mümkün hale geliyor. Nervos Network (CKB) platformu kullanıcılarına birinci ve ikinci kademe işlem imkanları veriyor (Layer 1 ve Layer 2). CKB coin’lerin ağında proof of work konsensüs algoritmasından faydalandığını da ifade edelim.

Nervos nedir

Nervos Network (CKB) Nasıl Satın Alınır?

Nervos Network platformunun kripto parası CKB coin’ler birçok yol vasıtasıyla temin edilebilir. Bilinen yöntemlerin en güvenli ve kabul göreni kripto para borsaları olarak biliniyor. CKB’ler bu içeriğin hazırlandığı anda Binance, Huobi Global, Bithumb ya da Gate.io gibi uluslararası platformlarda işlem görüyordu. Milyonlarca kullanıcıya hizmet veren bu borsalar bünyelerinde CKB coin’lere de yer vermiş. Örneğin Binance CKB coin için USDT, BUSD ve BTC ile işlem çifti oluşturmuş. Kullanıcılar bu borsadan bu kripto paralarla CKB coin satın alabilirler. Elbette hangi platformu kullanacaklarına karar vermek kullanıcının kendisinin alacağı bir karar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala