bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,000.95 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,264.02 2.58%
bnb
BNB (BNB) $ 607.17 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 159.08 2.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550804 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.509372 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162978 3.17%

Çin NFT’leri Yasaklamak İsterken, İnternet Devleri Bu Alana Yöneliyor

cin nftleri yasaklarken internet devleri bu alana yoneliyor

Çinli gazeteci ve blog yazarı Colin Wu‘nun paylaşımına göre, Çinli düzenleyiciler, büyük İnternet şirketleri ile beraber, NFT kullanımı hakkında görüşmelerde bulunuyor. Wu ayrıca NFT’lerin artık kullanılmasına izin verilmediğini bildirdi. Ancak, NFT‘lerin yerine dijital koleksiyonlara izin veriliyor.

Ayrıca daha önce belirtiğimiz üzere yerel İnternet devleri ve diğer büyük şirketler hala NFT alanına aktif olarak giriyor. Yakın zamanda McDonald’s’ın Çin’deki varlığının 31. yıldönümü şerefine çalışanlarına ve müşterilerine sunmak için 188 NFT seti yayınladığını hatırlatalım.

Çin’in Kripto Varlık Yasaklarından Sonra Sıra NFT Sektöründe mi?

Görünüşe göre Çin, kripto para birimlerinden sonra gözünü NFT endüstrisine dikmiş durumda. Fakat NFT’ler dünya genelinde popülerliği her geçen gün artıyor.

cin nftleri yasaklarken internet devleri bu alana yoneliyor

Özellikle Wu, Tencent ve Alibaba’nın da NFT platformlarını piyasaya sürdüğünü ve DHL’in de NFT’lerini piyasaya sunduğunu hatırlatıyor. Tencent ayrıca metaverse odaklı yeni oyun stüdyosu için TiMi Studio Group altında bir ekip kurması bekleniyor.

Eylül ayı sonlarında Çin, kripto para birimi işlemlerini de yasakladı. Bilindiği üzere kripto varlıkları yasa dışı olarak belirledi. Bununla birlikte, Çin vatandaşlarının yasal olarak dijital mülk olarak Bitcoin’e sahip olmalarına hala izin veriliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala