bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,911.12 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.60 1.83%
bnb
BNB (BNB) $ 590.86 1.71%
solana
Solana (SOL) $ 146.29 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531236 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456392 0.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161946 2.94%

Tencent, Oyun Stüdyosu ile Metaverse Alanına Hazırlanıyor

tencent oyun studyosu ile metaverse alanina hazirlaniyor 2

South China Morning Post’un haberine göre; Çinli oyun devi Tencent’in, metaverse odaklı yeni oyun stüdyosu için TiMi Studio Group altında bir ekip kurması bekleniyor.

Tencent, internetin bir sonraki aşamasına yönelik oyunlar geliştirecek. Şirket, yeni bir stüdyo için uluslararası bir ekip kurarak son zamanlarda oldukça popüler olan metaverse alanındaki gelişmeleri hızlandırmayı planlıyor.

Söz konusu çalışma ile TiMi Studio Group‘un altında Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Singapur’daki çalışanları ile beraber yeni bir F1 stüdyosu kuruluyor.

tencent oyun studyosu ile metaverse alanina hazirlaniyor

Tencent’ın Metaverse Odaklı Yeni Oyun Stüdyosu Yolda

Tencent, metaverse ile ilgili projeler için birçok çalışanı işe aldı ve almaya devam ediyor. South China Morning Post’un yaptığı incelemede yeni F1 stüdyosu için şu anda en az 46 boş pozisyon var.

Diğer yandan TiMi Studios‘un şimdilik F1 girişimi hakkında yorum yapmayı reddettiğini de belirtelim. TiMi Studios’tan bir temsilci 20 Ekim’de yaptığı açıklamada, şirketin kendini “AAA” oyunlar geliştirmeye adadığını, ancak trend kavramlarla ilgili henüz konuşma istemediklerini belirtti.

Tencent, metaverse kavramını kullanmaktan kaçınıyor. Gelecekteki oyunlarını “AAA, açık dünya” olarak tanımlıyor. Tencent’in oyun sektöründeki yeri, çağın trendlerine ayak uydurmak için yaptığı birçok projeden anlaşılıyor. Bununla beraber şirketin, önceliği henüz metaverse projeleri olmasa da yakın zamanda konuyla ilgili projeler geliştirme hazırlığında.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala