bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,290.42 1.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.07 5.03%
bnb
BNB (BNB) $ 567.25 3.33%
solana
Solana (SOL) $ 128.51 4.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494404 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431323 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134457 4.65%

Horizen (ZEN) Nedir?

horizen

Horizen (ZEN) merkeziyetsiz bir altyapı tarafından desteklenen ve birçok platformla uyumlu olacak şekilde tasarlanmış bir blockchain sistemi olarak tanımlanabilir. Proje sayesinde blockchain ağlarında ortaya çıkabilen gizlilik, işlem hızları ve güvenlik sorunlarının giderilmesi hedefleniyor.

Horizen (ZEN) gizlilik odaklı bir kripto para şeklinde niteleniyor. Bu kripto varlık, Zcash blockchain’i üzerinde gerçekleşen bir çatallanma eylemi aracılığıyla meydana geldi. Yani ZEN ekibi, Zcash’in geliştirilmiş versiyonunun kullanıcılarla buluşturulmasını hedefledi. ZEN projesinin hedefleri arasında akıllı sözleşmelerin ve merkezsiz uygulamaların daha güvenli, gizli ve verimli hale getirilmesi fikri de yer alıyor.

Blockchain teknolojisi kullanıcılara tanıtıldığı ilk andan itibaren kendisiyle ilgilenenleri yeniliklerle tanıştırmaya devam ediyor. Bu yenilikçi teknolojiden faydalanan kullanıcılar onun sunduğu sayısız avantajı elde ediyor. Bu avantajların yanı sıra birtakım problemlerin de gündeme bu teknoloji nedeniyle geldiği söylenebilir. Ölçeklenebilirlik, güvenlik, gizli kalma arzusu (anonimlikten uzaklaşma) ve benzeri durumlar bu sorunlar arasında gösterilebilir. Horizen (ZEN) bu tür sorunlara kendi yorumuyla çözüm getirmeyi hedeflemiş yenilikçi bir blockchain projesi olarak kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Proje, blockchain ağlarının gizliliğini, yavaşlığını ve merkeziyetsizliğini hedefleyen çözümler getiriyor.

horizen

Horizen (ZEN) ne zaman çıktı?

Horizen (ZEN) ilk olarak 2017 yılının Mayıs ayında Robert Viglione ve Rolf Versluis tarafından başlatıldı. Başka bir kripto para olan Zcash blokchain’i üzerinde gerçekleşen bir hard fork etkinliği üzerine gelişen ZenCash 2018 yılının Ağustos ayında ekibin aldığı bir karar ile yeniden markalaşarak Horizen adını kullanmaya başladı.

ZenCash’in daha güçlü ve iyi şartlarda kullanıcılarla buluşturulmasını hedefleyen Horizen ekibi, yeni kripto parayla ekosisteme birçok açıdan yenilikler sunmayı başardı. Bilindiği üzere ZenCash 2018 yılında uğradığı bir %51 saldırısı neticesinde ağın kontrolünü kaybetmişti. Ağdaki hash gücünün çoğunluğunu ele geçirmeyi başaran bir kullanıcı sonuç olarak altı yüz bin dolarlık bir vurgun yaparak kayıplara karışmıştı. Horizen ekibi bu zafiyeti giderici tedbirleri de ZEN coin’e yansıttı.

Horizen (ZEN) Fiyatı Nedir?

Horizen (ZEN) yolculuğu boyunca başarılı bir grafik çizmeyi ve kullanıcılarını mutlu etmeyi başarmış bir kripto paraya benziyor. İçeriğin hazırlandığı anda elde edilen verilere göre dolaşımda tam olarak 11 milyon 572 bin 175 ZEN coin bulunduğunu görüyoruz. Projenin tanıtıcı yazısına göre piyasaya sürülecek toplam coin sayısı ise 21 milyon ile sınırlandırılmış. Bu durumun ZEN coin için pek çok avantaja yol açtığını ifade etmemiz gerekiyor. Tıpkı öncü kripto para Bitcoin (BTC) ağında olduğu gibi Horizen (ZEN) ağında da dolaşıma çıkacak coin’lerin sayısı sınırlandırılmış. Üstelik halihazırda alınıp satılan ZEN sayısı arz edilecek toplam sayının henüz yüzde elli beşi.

Horizen Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Horizen coin 264,08 TL TL’den işlem görüyor. Horizen coin fiyatı son 24 saat içerisinde -4.15% değişim gösterdi. Horizen coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 5,308,173 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 120,813,072 dolar seviyesinde.

Horizen Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Huobi Token $ 0.597719 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Horizen Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 165.92 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Horizen yılın en düşük seviyesini ise 3.26 dolarla belirledi.”

Horizen (ZEN) Nasıl Çalışmaktadır?

Horizen (ZEN) ağı, geliştirilmiş ve üzerinde titizlikle çalışılmış bir blockchain sistemi olarak karşımıza çıkıyor. ZEN ağının kullanıcılarına veri entegrasyonu ve gizlilik ile ilgili garanti edici hizmetler sunduğu söylenebilir. Üstelik Horizen bunu birlikte çalışabilen blockchain’lerin oluşturduğu güvenli bir ekosistem kapsamında vadediyor. Horizen’in web sayfasında yer alan bilgilere göre platform, kullanıcılarına çok katmanlı node altyapılarının en genişini sunuyor. Ayrıca platformda iş kanıtı (proof of work) ya da pay kanıtı (proof of stake) algoritmalara yer verildiğini görüyoruz. Ana ağda PoW kullanılırken yan zincirlerde PoS algoritması çalışıyor. Bu durumun birçok teknik açıdan avantajlar sunduğunu ifade etmek yanlış olmaz. Öte yandan Horizen ekibi geçmişte ZenCash ağında yaşanılan %51 saldırısı da unutmamış ve Horizen ağında bunun için de özel tedbirler almış. Dahası ZEN ağında uçtan uca kriptolama ve ölçeklenebilir düzeyde zk-Snark uygulanıyor.

horizen 2

Horizen ağında yan zincir altyapısına yer verildiğinden bahsetmiştik. Bu sayede gerçek yaşamla ilgili sorunlara yönelik getirilecek çözümlerin ağ ile ilişkilendirilmesi mümkün hale geliyor. Bu da ZEN coin’in muhtemel kullanım alanlarına birçok yeni seçenek ekliyor. Ayrıca zincirler arası transfer protokolü kullanan Horizen ağı bu sayede merkezsiz yan zincirlere olanak sunmuş oluyor.

ZenCash günlerini geride bırakmayı tercih eden Horizen ekibi yeni ismiyle beraber projenin yeni hedeflere de yelken açmasını istemişe benziyor. Buna göre yan zincirler geliştirilmesine olanak sunan ekip herkesin merkezsiz uygulamalar tasarlama imkanıyla buluşmasını da amaçları arasına yerleştirmiş. Bu sayede Horizen ana ağının daha büyük ve aktif bir platform haline getirilmesi isteniyor. Son olarak platformun ölçeklenebilirlik konusunu da es geçmediğini belirtelim.

horizen3

Horizen (ZEN) Nasıl Satın Alınır?

Horizen (ZEN) çok sayıda kripto para alım satım platformu üzerinden temin edilebilir. Bu platformlara örnek olarak Bittrex, Bithumb Global, Binance, Huobi Global ya da HitBTC gibi borsaları gösterebiliriz. Dünyanın en çok kullanıcıya sahip kripto para borsalarından Binance üzerinde ZEN coin için çeşitli işlem çiftleri oluşturulmuş. Bu çiftler USDT, BUSD, BNB, BTC ve ETH ile sağlanmış. Buna göre bu kripto değerlerden herhangi birisini kullanarak Binance platformu üzerinden ZEN sahibi olabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala