bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,945.74 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.34 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 615.73 5.35%
solana
Solana (SOL) $ 185.11 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628724 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655875 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212576 3.58%

NEM (XEM) Kaç Dolar?

maxresdefault kopyasi


1 NEM ne kadar1 NEM kaç ABD Doları? 1 NEM kaç Dolar? 1 XEM kaç USD‘ye karşılık geliyor? Anlık XEM fiyat bilgisine ve NEM ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

XEM Grafiği

XEM/USD Fiyat Dönüştürücü


NEM Nedir?

NEM, 2015’de NXT’nin başka versiyonu olacak şekilde evrilmesi sonucu piyasada ortaya çıktı. Singapur’da NEM.io Vakfı olarak faaliyet gören ağ, NEM yazılımını ölçeklenebilir ve hızlı olması için kendileri oluşturdu. Bu gelişmenin sonucu NXT’den tamamen farklı olarak NEM kripto para platformu oluştu.

NEM ağının kendi kripto parası olan XEM, şu an için ödeme aracı olarak kullanılmasa da, zaman içinde güçlü bir kripto para haline geldi ve piyasada bilinirliği arttı.

NEM Nasıl Çalışır?

NEM, önemin ispatı (PoI) algoritması ile kullanıcıların NEM ekosistemine ne kadar yatırım yaptıklarına göre ödüllendirilir. Bunun kararlaştırılması ise cüzdanda ne kadar süre XEM’lerin tutulduğuyla alakalıdır. Ama NEM bloklarının çıkarılması ve işlem ücretlerinin alınması için bir kullanıcının en az 10.000 XEM’i kilitlemesi gerekir.

PoI Nasıl Çalışır?

Önemin ispatı algoritması kullanıcıların birbiriyle ağda işlem yapmalarını ödüllendiren bir algoritmadır. Belli bir seviyenin üstünde işlem yapanlar da PoI skorunu kolayca arttırabilir. Bu sayede blok çıkarma güçleri artar ve sahte işlemlerin gerçekleştirilmesinin önüne geçer.

NEM’in harvest metodu ise kullanıcıların PoI skorlarını süpernode’lara ödünç vermesi sonucu diğer kullanıcılarla ortak blok çıkarması ile alakalıdır.

NEM ağında işlem gerçekleştiği zaman kim en hızlı bir şekilde yakalayıp onaylarsa sonraki bloğun oluşturma şansını artırır. Böylece kullanıcıların madencilik ekipmanının çalışmasına gerek yoktur ve harvest işlemi ise otomatik bir şekilde gerçekleşir. Ödüller ise kullanıcının cüzdanına aktarılır.

NEM, güvenilirlik sistemi için Eigentrust++ algoritmasını kullanır. Bu sayede ağdaki yük dengelenir ve ağa katkı sağlamayan node’ları ağdan kaldırır. Bu sayede sistem çevik ve etkin hale gelir.

Süpernode Nedir?

Süpernode’lar, ağda kilitlenmiş 3 milyon veya daha fazla XEM coin içeren hesaplardır. Bunlar, devamlı açık olması gereken bilgisayarlardır ve ağdaki işlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. 

NEM Yorumları

NEM 2015’den beri NXT ağını forklayarak kendi ağını kurmayı başardı. Zaman içinde yeni bir konsept olan önemin ispatı üzerine yapılan ilk çalışma olması birçok kişiyi düşündürse de, sistemde güvenlik, ölçeklenebilirlik ve hız anlamında önemli bir sorunun çözülmesini sağladı. Ayrıca kullanıcıların ağda 10.000 XEM’i cüzdanlarında kilitleyip aktif olmalarını gerektirmesi sayesinde insanların ağda token’larını kilitleyip geri kalanını halletmesi gibi bir duruma düşmemesinden dolayı devamlı katkı sağlamaya iter. Bu sayede NEM ağının güvenliği sağlanır ve insanlar sürekli olarak katkı sağlar. İkincisi ise NEM Vakfı’nın PundiX (NPSX) ile NPXSXEM oluşturmaları sayesinde perakendecilik ve ödeme sektöründe NEM Vakfı’nın eli güçlendi

NEM (XEM) Nasıl Satın Alınır?

NEM satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca NEM alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

ABD Doları ile NEM (XEM) Alma

ABD Doları ile NEM (XEM) satın almak için EXMO ve YoBit üzerinden kolayca alım gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla NEM (XEM) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak ABD Doları’nı seçin.
  3. Ardından kaçUSD’lik XEM alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa NEM alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Ama kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar tarafından çoğunlukla reddedilir. Ayrıca ödemelerinizin uluslararası alana açık olması ve ABD Doları ile ödeme yapması gerekir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle NEM (XEM) Satın Alma

  1. Borsanın USD ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız para ile borsalarda XEM alımı yapabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur. Ama işlemin gerçekleşmesi için fonlarınızın Fedwire’a geçmesi gerekir ve bu işlem 5 iş gününe kadar sürebilir. 

EFT/Havale İşlemleri ile XEM Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla NEM satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından bankadaki USD hesabınızı tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra borsalar üzerinden alım gerçekleştirebilirsiniz. Fonlar aktarıldıktan sonra banka ve borsa size bilgilendirme maili yollar. Bilgilendirme mailini aldıktan sonra XEM token’larını kolaylıkla satın alabilirsiniz Ama maili almadan önce bankanın SWIFT kodu üzerinden gönderme işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekir.

NEM Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

NEM’i kim geliştirdi?

NEM, NEM Vakfı tarafından açık kaynak olacak şekilde geliştirildi.

NEM fiyatı neye göre belirleniyor?

NEM fiyatı, NEM ağındaki gelişmeler ve kripto para piyasalarındaki gelişmelere göre belirlenir. Özellikle son günlerde PundiX (NPSX) ile yaptıkları iş birliği sayesinde kullanımının arttığını söyleyebiliriz. Ayrıca NEM ağındaki gelişmeler ve yapılan iş birliklerinin niteliği NEM’in uzun vadede değerini belirlemesinde yarayacaktır.

NEM nasıl üretiliyor? NEM nasıl kazanılır?

NEM, PoI algoritması aracılığıyla harvesting yöntemi kullanılarak üretilir. Harvest etmek için ise cüzdanınızda en az 10.000 XEM’i ağda kilitlemeniz gerekir ve ağda aktif olarak katkı sağlamanız gerekir. Sonrasında ağdaki aktifliğiniz, XEM token’larını tuttuğunuz süre ve miktarı göz önünde bulunarak size PoI skoru verilir. Ardından siz gidip süper node’a PoI skorunuzu ödünç verdikten sonra blok ödülleri ve işlem ücretlerinden faydalanabilirsiniz.

NEM’i ödemeler ve borsa işlemleri aracılığıyla alabilirsiniz. Ödemeler için online XEM cüzdanına sahip olmanız gerekir. Ardından maaşınızı ve alacağınız ücretleri XEM olarak isteyip cüzdan adresinizi herkesle paylaşabilirsiniz. Diğer bir yöntem olan borsa işlemlerinde işlem çiftleri üzerinden XEM alım satımı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

NEM ile PundiX (NPSX) arasındaki ortaklık neleri kapsıyor?

PundiX NEM (NPSXXEM) token’ı, NEM ağında çalışıp PundiX’in (NPSX) XPos cihazlarında çalışan token’dır.

NEM (XEM) almak için en az kaç ABD Doları gerekir?

Kripto para borsaları, NEM almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama borsalar, birim başına kripto para fiyatı düşük olan coin’ler için en az 10 adet satın almanızı ister.

NEM’lerimi hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında NEM’lerinizi satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp NEM satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz.

POI skoru nasıl belirlenir?

POI skoru, hesap miktarı, fonların ne kadar süredir tutulduğu ve başka node’larla işlemlerine göre belirlenir.

Satın aldığım NEM’lerimi nasıl saklayacağım?

NEM’lerinizi borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. NEM’lerinizi TrustWallet, NEM Mobile Wallet, Ledger, Huobi Wallet, Argent, Freewallet, Guarda, Atomic, Trezor ve diğer NEM cüzdanlarında saklayabilirsiniz.

NEM ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

NEM ile ilgili son dakika gelişmelerini, kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala