JPMorgan, Bitcoin ETF’lerine yatırım yapıyor: Hangi fonlar var?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

JPMorgan, Bitcoin ETF’lerine yatırım yapıyor: Hangi fonlar var?
Paylaş:

ABD’nin en büyük bankası JPMorgan Chase’in Grayscale, ProShares, Bitwise, BlackRock ve Fidelity’nin BTC borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) yatırım yaptığı ortaya çıktı. Bankanın SEC’e sunduğu raporlamalarda söz konusu fonlarda toplamda 760 bin dolarlık hissesinin olduğu yer aldı.

Yaklaşık 2,6 trilyon doları yöneten JPMorgan Chase, ABD’nin en büyük bankası olarak biliniyor. Bankanın bu yatırımları, kripto para piyasasına olan kurumsal derecede ilgi ve potansiyelin artmaya devam ettiğini gösteriyor.

JPMorgan Chase’in yatırımları, ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust (IBIT), Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ve Bitwise ETF’lerini kapsıyor. Banka ayrıca, bir kripto ATM sağlayıcısı olan Bitcoin Depot’ta da yatırım yaptı.

Bu durum, Wells Fargo’nun da Grayscale ve ProShares BTC ETF’lerine ve Bitcoin Depot’a yatırım yaptığını açıklamasının ardından ortaya çıktı. Susquehanna International Group da 2024’ün ilk çeyreğinde spot kripto ETF’lerinden 1 milyar dolardan fazla hisse satın aldığını duyurmuştu.

SEC, Ocak ayında spot BTC ETF’lerinin ABD borsalarında listelenmesini ve işlem görmesini onaylamıştı. Birçok uzman, komisyonun spot Ether ETF’leri hakkında da benzer bir karar vermesini bekliyor. Varlık yöneticisi VanEck’in başvurusuna kurumun vereceği son cevabın tarihi ise 23 Mayıs.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Grayscale’den Bitcoin döngüsü çıkışı: “4 yıllık ayı senaryosu bu kez çalışmayabilir”

Bitcoin’de son haftalarda görülen geri çekilme, “yeni bir ayı sezonu mu başlıyor?” sorusunu yeniden gündeme taşırken Grayscale Research bu senaryoya karşı çıkan yeni bir analiz yayımladı. Şirket, klasik “halving sonrası zirve–çöküş” şeklinde ilerleyen 4 yıllık döngü tezinin artık piyasa yapısını açıklamakta yetersiz kaldığını savunuyor. Grayscale’e göre mevcut düşüşler, önceki boğa dönemlerinde de görülen doğal düzeltmelerle ...

Bağlantıyı kopyala