bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,896.58 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.13 3.15%
bnb
BNB (BNB) $ 587.18 0.23%
solana
Solana (SOL) $ 130.86 2.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501062 0.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44041 2.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.138626 1.61%

ABD Dolarının Küresel Egemenliğine Meydan Okuyan Ülkelerin Sayısı Artıyor

abd dolarinin kuresel egemenligine meydan okuyan ulkelerin sayisi artiyor

Son dönemde Çin, ABD dolarının küresel hakimiyetine son vermek adına diğer ülkelerle olan ticaretinde ABD doları dışında para birimlerine yöneldi. Pek çok ülke ile görüşmeler yapan Çin’in liderliğindeki BRICS grubuna katılmak isteyen ülkelerin sayısı artıyor.

19 Yeni Ülke BRICS’e Katılmak için Başvuru Yaptı

Dünya genelinde hâkim para birimi konumunda olan ABD dolarının bu egemenliğine son vermek adına Çin’in başını çektiği bir grup ülke aralarındaki ticarette ABD dolarının dışında para birimlerini kullanmaya başladı. Şimdilik Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS grubu, Güney Afrika’da yıllık bir zirve düzenlemeye hazırlanırken, on dokuz yeni ülke de bu birliğe katılmak için başvuruda bulundu.

abd dolarinin kuresel egemenligine meydan okuyan ulkelerin sayisi artiyor 2

Güney Afrika’nın BRICS grubundaki büyükelçisi olan Anil Sooklal, gün içinde yaptığı açıklamada, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan gelişmekte olan pazarlar bloğunun büyütülmesini görüşmek adına 2-3 Haziran 2023 tarihinde Cape Town’da gerçekleştirilecek zirvede bir araya geleceklerini açıkladı. Anil Sooklal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Zirvede tartışılacak olan konuklar arasında, BRICS’in genişlemesi ve bu genişlemenin nasıl olacağına dair yöntemler de bulunuyor. Şimdiye kadar on üç ülke resmi olarak katılma talebinde bulundu ve altı ülke de gayri resmi olarak katılma taleplerini iletti. Her gün katılım için talepler almaya devam ediyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala