bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,674.52 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,047.14 4.15%
bnb
BNB (BNB) $ 585.01 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 130.09 4.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502242 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440348 2.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.138612 2.25%

Burger King, Paris’te Kripto İle Ödeme Kabul Edecek

Burger King Kripto Ile Odeme Kabul Edecek1

Kripto paraların kullanım alanlarına genişliyor. Günlük hayatta kripto kullanımının son örneklerinden biri Fransa’nın başkenti Paris’ten geldi. Küresel fast-food zinciri Burger King‘de kripto ile teknolojik cihazlar şarj edilebilecek.

Burger King Kripto Ile Odeme Kabul Edecek12

Burger King’de Kripto İle Şarj İmkanı

Paris’teki Burger King şubelerinde Alchemy Pay ve Binance Pay ile ödeme kabul eden şarj cihazı kiralama makineleri kuruldu. Alchemy Pay‘den yapılan açıklamada kullanıcılar, akıllı telefon, laptop, tablet gibi taşınabilir cihazlarını kripto ile ödeme yaparak şarj edebilecek. Alchemy Pay, kripto para ödemeleri için ilk hibrit satıcı ödeme kabul sistemini 2021 yılında başlatmıştı. Alchemy Pay, ödeme yöntemini kolaylaştırmak için Binance Pay ile ortaklık kurdu.

Singapur merkezli ödeme ağ geçidi Alchemy Pay‘in rampa hizmetleri, şubat ayında satın alma işlemleri için Google Pay’i eklemişti. Son olarak Alchemy Pay, ülkedeki kripto kullanıcılarına düşük maliyetli havaleler sunmak için Endonezya’da yerel bir fintech ile ortaklık kurmuştu.

Instpower’ın Avrupa distribütörü Flash Development’ın CEO’su Yann Phu, söz konusu iş birliğinin şirketin Avrupa’daki operasyonlarını bir sonraki seviyeye taşıdığı kaydetti. Phu, “Instpower makineleri, hareket halindeyken cihazlara güç verecek. Asya’da yaygın olarak kullanılıyor, ancak Avrupa’da pazar onları benimsemeye yeni başlıyor. Alchemy Pay aracılığıyla kripto ödemeleri sağlayarak, Avrupalılara son teknoloji ödeme seçeneklerini getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala