bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,869.31 3.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,993.25 5.67%
bnb
BNB (BNB) $ 562.00 4.72%
solana
Solana (SOL) $ 127.98 6.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496408 3.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431688 5.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134158 6.06%

Son 24 Saatte Yüzde 14 Arttı: XRP Neden Yükseliyor? 

Son 24 Saatte yuzde 14 Artti XRP Neden Yukseliyor

Bazı kripto paraların fiyatı, bağlı olduğu kurum, şirket veya davaya bağlı olarak değişebiliyor. Bunun en büyük örneklerinden biri de şüphesiz XRP. Ripple tarafından piyasaya sürülen XRP, Ripple’ın SEC ile yaşadığı her bir gelişmede, kararın lehine veya aleyhine paralel olarak dalgalanıyor. Son olarak SEC‘in talebinin reddedilmesi ise yine XRP‘ye yaradı. Gelin birlikte XRP neden yükseliyor sorusuna yakından bakalım.

Son 24 Saatte yuzde 14 Artti XRP Neden Yukseliyor

XRP Son 24 Saatte Yüzde 14 Arttı, Peki Neden Yükseliyor?

Ripple ve SEC arasındaki kripto dünyasının efsanesi hâline dönüşen dava hâlen devam ediyor. Karşılıklı olarak sürekli bir itiraz içerisinde olan iki kurum, bir türlü anlaşmaya varabilmiş değil. Bu durum hem düzenleyicileri, hem de yatırımcıları oldukça sıkmış durumda. Ancak bu arada yaşanan dava raporlarından XRP fiyatı oldukça etkileniyor. Geçmişte de sık sık dava sonrası çıkan sonuçlardan etkilenen XRP, bu kez olumlu yönde etkilendi.

Son olarak SEC‘in Ripple davasında belge koruma talep etmesi ve bunun mahkeme tarafından reddedilmesi üzerine XRP, yüzde 18’lik bir yükseliş kazandı. Yukarıdaki grafikten de görebileceğiniz üzere 0.43 dolardan hızlı bir şekilde artarak 0.50 dolar bandına sıçrayan XRP, düzeltme sonrası yeniden 0.49 dolarda sabitlendi. Hacmi ise yüzde 3’lük bir artış yaşadı. Böylece bu karar sonrası Ripple davadaki elini güçlendirirken XRP yatırımcılarının yüzü güldü.

Haberimizin yazımı itibarıyla 0.49 dolardan fiyatlanan XRP‘nin güncel verileri ise şu şekilde:


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala