bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,402.26 2.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 559.54 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.73 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504706 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471089 4.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153092 3.08%

SEC’in Ripple Davasındaki Koruma Talebi Reddedildi

secin ripple davasindaki koruma talebi reddedildi

SEC ve Ripple arasındaki dava uzun bir süredir devam ediyor. Taraflar son olarak mahkemeden davanın kısa süre içerisinde tamamlanmasını istemiş olsa da davanın bir süre daha devam edeceğini söyleyebiliriz. Son olarak SEC’in Ripple davasındaki belge koruma talebi yetkili mahkeme tarafından reddedildi.

SEC’in Talebine Mahkeme’den Olumsuz Yanıt

Bir ABD Bölge Yargıcı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), eski Kurumsal Finans Bölümü Direktörü Bill Hinman’ın Blockchain şirketi Ripple ile devam eden davasında 2018 yılında kripto para birimleri üzerine yaptığı konuşmayla ilgili belgeleri koruma girişimlerini reddetti. Komisyon, kripto ödeme şirketiyle ilgili olan yasal davasının bir parçası olarak materyalleri teslim etmesi için önceki bir yargıcın kararına itiraz etmişti.

secin ripple davasindaki koruma talebi reddedildi 2

SEC, 2020 yılında Ripple (XRP) token’inin satışının kayıt dışı bir menkul kıymet teklifi oluşturduğunu iddia ederek, Ripple aleyhine açtığı davadan bu yana yasal bir savaşa tutulmuş durumda. Dava başlangıcından bu yana, davanın çoğu, bazı dijital belirteçlerin menkul kıymet kayıtlarından muaf tutulması için düzenleyici kıpırdanma odası yaratmaya çalışan Hinman’ın konuşmasıyla ilgili dahili belgelere odaklandı.

Ripple, konuşmayla ilgili e-posta ve notları talep etmeye devam etti ve Sulh Hâkimi Sarah Netburn, SEC’in Şubat ve Nisan aylarında yeniden değerlendirme taleplerini reddederek defalarca Ripple’ın yanında yer almıştı. Temmuz ayında SEC karara bir kez daha itiraz ederek, konuyu Bölge Yargıcı Analisa Torres’e taşıdı. Torres bugün verdiği kararda SEC’in itirazını reddetti ve SEC’i emirlere uymaya davet etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala