bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,687.53 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,040.17 4.27%
bnb
BNB (BNB) $ 581.10 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 129.88 3.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501212 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437562 3.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137673 2.50%

El Salvador Başkanı Bukele, Yeniden Aday Olacak

el salvador baskani bukele yeniden aday olacak

Geçtiğimiz Eylül ayında ülkede kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador’un başkanı Nayib Bukele başkanlık seçimleri hakkındaki düşüncesini paylaştı. Bukele 2024’te beş yıllık bir cumhurbaşkanlığı dönemi için yeniden aday olmayı planladığı belirtti.

Nayib Bukele Yeniden Aday Olmayı Planlıyor

El Salvador’un cumhurbaşkanı Nayib Bukele, ülkenin Bağımsızlık Günü gecesinde açıklamalarda bulundu. Bukele, ülkenin anayasasının uzun süredir adayların arka arkaya iki dönem görev yapmasını yasaklamasına rağmen, 2024’te yeniden cumhurbaşkanlığı için aday olacağını belirtti.

el salvador baskani bukele yeniden aday olacak 2

Bukele, El Salvador’un 7 Eylül 2021’de Bitcoin yasal para birimi yapma konusundaki tartışmalı hamlesine öncülük ederek, El Savador’u dünya genelinde Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk olmasını sağlamıştı. Bukele ülke genelinde Bitcoin’i yaygınlaştırmaya devam ederken, Bitcoin City isimli bir vergi cenneti şehrin oluşturulmasını da planladığını belirtti.

Nayib Bukele Yönetimi Eleştirilerin Odağında

Ülkede devlet başkanlarının uzun bir süredir iki dönem başkanlık yapmasına engel olunuyor. Geçtiğimiz yıl alınan yeni Bitcoin ödeme yöntemi kararı, Bukele’nin bir dönem daha cumhurbaşkanlığına aday olmasının yolunu açmıştı. El Salvador başkanı Bukele, son dönemde Bitcoin politikaları nedeniyle eleştiriliyor. Son olarak Fitch Ratings, El Salvador’un uzun vadeli döviz ihraççı temerrüt notunu CCC’den CC’ye düşürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala