bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,430.99 1.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,173.62 0.27%
bnb
BNB (BNB) $ 602.56 2.22%
solana
Solana (SOL) $ 135.68 0.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512342 2.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45453 1.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14292 0.57%

Son Dakika! Ethereum Merge Gerçekleşti!

Ethereum Merge Gerceklesti

Ethereum Blockchain ağının merakla beklenen Merge yükseltmesi gerçekleşti. Paris yükseltmesinin 58.750.000.000.000.000.000.000.000. TTD tetiklenmesi ile birlikte Ethereum Mainnet ve Beacon Chain‘i birleşti ve Proof-of-Stake’e (POS) geçiş sağlandı. Bu geçiş ile birlikte Surge’ün de ilk adımı atılmış oldu. Peki şimdi ne olacak? Sıradaki adım ne?

Ethereum Merge Gerceklesti

Proof of Work’e Veda: Ethereum Merge Gerçekleşti

İlk olarak Bitcoin’in daha programlanabilir bir hâli olarak 2015 yılında ortaya çıkan Ethereum, bugün gerçekleşen Merge yükseltmesine kadar aktif olarak Proof of Work konsensüs mekanizması ile yürütülüyordu. Ancak bu yükseltme ile birlikte Proof of Stake’e geçen Ethereum Blockchain ağı, bundan sonra varlıklarını stake eden validator’lara emanet edilecek.

Bu yükseltme ile birlikte kullanıcıların hiçbir şey yapmalarına da gerek yok. Öyle ki Merge’den birkaç gün önce Binance ve Paribu gibi birçok borsa, Merge sırasında yatırma ve çekme işlemlerinin askıya alınacağını ve en kısa sürede yeniden açılacağını açıkladı. Bu noktada varlıklarınızı çekemiyorsanız endişe etmenize gerek yok. Bununla birlikte her ne kadar bu geçiş süreci testnet’ler üzerinde binlerce kez denense de Merge sonrası işlem yaparken biraz beklemekte fayda var.

Merge Gerçekleşti! Sırada Ne Var?

Ethereum Merge’ü ve devamında planlanan yol haritasını daha önce sizlerle ‘Ethereum 2.0’a geçiş adımları nelerdir?’ yazımızda ayrıntılı olarak paylaşmıştık. Ancak kısaca değinmemiz gerekirse; Merge’ün PoS’a geçişte ilk adım olduğunu belirtelim. Ethereum’daki madencilik için gereken Hash gücü ihtiyacı ortadan kalksa da geçmiş bloklara dayalı çok titiz bir çalışma devam ediyor. Bu noktada önümüzde 4 adım daha bulunuyor. Bu adımlar sırasıyla Surge (Kaynaştırma), Verge (Sınırlandırma), Purge (Temizleme) ve Splurge (tamamlanma) olarak tanımlanabilir.

Bu noktada adlarından da anlaşılacağı üzere ağın geçişinde adım adım ilerleyen bir yol haritası bulunuyor. Diğer adımların da Merge gibi başarılı bir şekilde gerçekleşmesi durumunda Ethereum, tamamen PoS tabanlı bir ağ olarak işlemlerine devam edecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala