Stablecoin Hakimiyeti, ATH Yaptı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Stablecoin Hakimiyeti, ATH Yaptı
Paylaş:

Kripto para piyasasındaki çalkantılı durum devam ediyor. Piyasada yaşanan düşüşlerle birlikte, bazı trader’lar ve yatırımcılar mevcut pozisyonlarını kapatmayı tercih ediyor. Bu da piyasadaki stablecoin hakimiyetini artırıyor.

Düşüşle Birlikte Stablecoin Hakimiyeti Arttı

Kripto para piyasasında işlem yapan trader’lar ve yatırımcılar, poziyonlarını kapattıklarında fiat olarak borsalardan çıkmadan önce varlıklarını genellikle stablecoin‘lere çeviriyor. Buradaki işlem, son 6 haftadır devam ediyor. Bu da stablecoin pazarının büyümesine etki ediyor. Aslında bunun kripto pazarındaki artan düşüş eğiliminin bir işareti olduğunu söyleyebiliriz.

CoinGecko‘nun verilerine göre tüm stablecoin’lerin piyasa değeri yaklaşık 155 milyar dolar. Toplam kripto para piyasasının değeri ise yaklaşık 943 milyar dolar. Bu da stablecoin, piyasaların yüzde 16,4’ünü temsil ediyor demek. Piyasa değerine göre en değerli ilk 6 kripto para biriminin yarısını stabelcoin’ler oluşturuyor.

Piyasayı takip eden Byzantine General isimli Twitter hesabı, USDT ve USDC hakimiyetinin hiçbir zaman bu kadar yüksek olmadığını söyledi ve bunu bir grafikle gösterdi. Tether ekosisteminden yapılan büyük ödemeler, arzda kesintiye neden oldu. Bu da büyük oyuncuların ekosistemden tamamen çıkmasına işaret edebilir.

https://twitter.com/ByzGeneral/status/1539758335439822850?s=20&t=J8D7x2VwYkzaHDAyRJdY_Q

Tether’de Neler Oluyor?

Tether‘e baktığımızda USDT’si, pazar payı ile lider stablecoin olmaya devam ediyor. Ancak Tether’in arzı, mayıs ayının başından bu yana 83 milyar USDT’den yüzde 19 azaldı. Şirket tarafından yayımlanan şeffaflık raporuna göre dolaşım 67 milyar USDT var. Bu arada Tether’in pazar payının da yüzde 43 olduğunu belirtelim.

Tether, arzı azalmaya devam ederken son 7 günde 3 milyar dolar civarında bir kesinti yaptı.

Son olarak Tether, 22 Haziran günü yeni bir stablecoin çıkaracağını açıkladı. İngiliz sterlinine sabit GBPT, temmuz ayında piyasaya sürülecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Hazal Orta

Kazakistan’dan Tarihi Hamle: Merkez Bankası 350 Milyon Dolarla Kripto Piyasasına Giriyor

Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Timur Süleymanov’un cuma günü Almatı’da yaptığı tarihi açıklamaya göre, kurumun altın ve döviz rezervlerinden ayrılan 350.000.000 dolarlık devasa bir fon, kripto bağlantılı varlıklara yatırılacak. Nisan veya mayıs aylarında fiilen hayata geçirilmesi planlanan bu tarihi hamle, devlete ait egemen fonların dijital varlık ekosistemine entegre edildiği en büyük kurumsal adımlardan biri olarak finansal ...

Çerez ayarları

Geçerli durum

Bağlantıyı kopyala