bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,052.97 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.12 2.66%
bnb
BNB (BNB) $ 580.16 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 173.32 2.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524287 0.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155202 1.33%

2023’e ilişkin OTC işlemlerinde ilginç veri

Tezgah Ustu OTC Kripto Para Satislari Hakkinda Dusunceler – 1 1

Kripto ticaret hacmi 2023’te son yılların en düşük seviyesine ulaşırken yatırımlar yine kriptoda kaldı ancak farklı bir yöne kaydı. Kripto para piyasası ‘kripto kışı’ olarak adlandırılan dönemin bu yıla giren kısmında OTC işlemleri seçti.

Piyasa yapıcı ve likidite sağlayıcısı Wintermute’un yeni bir raporunda, hacimlerin borsa dışına çıkması nedeniyle tezgah üstü (OTC) hacminin yıl boyunca yüzde 400 arttığı belirtildi.

Wintermute, 2023’ün ilk yarısında OTC işlem hacminin azaldığını, bireysel işlem sayısının ise sabit kaldığını ancak yılın ikinci yarısında tablonun değiştiğini açıkladı. Rapora göre tekil işlemlerin sayısı altı kat artarak 29 milyona, haftalık OTC hacmi ise 2 milyar dolara ulaştı.

Wintermute Group CEO’su ve Kurucu Ortağı Evgeny Gaevoy “2022 yılı sonunda uzayda yaşanan gelişmeler, tüm sektörü zorlu bir görünümle karşı karşıya bıraktı. Piyasalar yavaşladı, likidite kurudu ve hacimlerin borsalardan OTC’ye kaymaya başladığını gözlemledik” dedi.

2023 zorlu bir yıl oldu

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, likidite konusunda özellikle zorlu bir dönem geçirdi. Borsa, emir defterindeki likiditenin Kasım ayında yüzde 25 oranında düşmesi, ABD makamlarıyla yaptığı 4 milyar dolarlık anlaşma ve ardından CEO’su Changpeng ‘CZ’ Zhao’nun istifasıyla art arda sarsılmalar yaşadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala