bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,600.04 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,045.32 2.76%
bnb
BNB (BNB) $ 553.99 3.92%
solana
Solana (SOL) $ 141.48 6.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503079 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473347 8.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154947 7.27%

ZigZag (ZZ) Nedir?

zigzag zz nedir

Bu yazımızda ZigZag ve token’ı ZZ’ye yakından bakacağız. ZigZag nedir, özellikleri neler, ZZ ekosistemi ve ZigZag (ZZ) nasıl satın alınır? Hepsi ve daha fazlası yazımızda!

ZigZag, gözetimsiz ve merkezsiz bir emir defteri takas platformudur. Zk- rollup mekanizmasını kullanan ZigZag kullanıcılarının çok düşük işlem ücretleriyle işlemler gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.

ZigZag’ın Öne Çıkan Özellikleri

  • Sınırsız Güvenlik: ZK rollup çözümü ZigZag’ın katman-2 ağında üst sınırsız bir şekilde güvenli işlemlere olanak sağlıyor.
  • Düşük İşlem Süreleri: Tüm varlıklar katman-2 ağı ile katman-1 ağı arasında sadece 10 dakika içerisinde hızlı bir şekilde köprülenebilir.
  • İşlem başına 0,5k Gas: zkSync şu anda halihazırda var olan ve geliştirilen katman-2 ağları arasında en düşük tx maliyetine sahip.
  • Adil: zkSync Ethereum’u uygun fiyatlı ve dolayısıyla herkes için erişilebilir hale getirir.
  • Kapsayıcı: zKSync koşulsuz olarak izinsizdir ve katman-2 ağlarını sansüre karşı güçlendirir.
  • Esneklik: zkSync, platformu aşamalı olarak merkezsizleştirmeye kararlıdır.

ZigZag’ın bu özellikleriyle kripto paraların merkezsizlik felsefesini korurken zkSync’in Ethereum’un kitlesel olarak benimsenmesin ve kripto para piyasasının gerçek anlamda demokratikleştirilmesi yönündeki vizyonunu yerine getiriyor.

ZigZag (ZZ) Nedir? 

Zigzag Exchange, Zero Knowledge (ZK) rollup’larını kullanan blockchain ağları üzerine inşa edilmiş bir merkezsiz kripto para borsadır (DEX). ZK rollup’ları, katman-2 ağları üzerindeki işlemleri bir araya toplar ve tek bir işlem haline getirerek işlem ücretlerini düşürmeyi amaçlar. ZK rollup, Ethereum ağını ölçeklendirmeyi amaçlayan bir teknolojidir.

Bugün gördüğünüz Uniswap gibi birçok DEX’in aksine, ZigZag AMM’ler yerine merkezi olmayan bir emir defteri modeli kullanıyor.

Zigzag Exchange, kullanıcılarına merkezsiz alım satım özellikleri, yüksek işlem hızları ve düşük slippage ve işlem ücretleri sunuyor. 2021 yılının Ekim ayında zkSync 1.0’da ETH/USDT, ETH/USDC, USDC/USDT olmak üzere 3 ilk işlem çifti ile ZigZag platformu başlatıldı.

Zigzag Exchange Nasıl Kullanılır?

Yazımızın bu bölümünde ZigZag merkezsiz borsasını nasıl kullanabileceğinizi adım adım görsellerle destekleyerek anlatacağız.

zigzag nedir

ZigZag Exchange’i kullanmak için öncelikle bazı hazırlıkları yapmanız gerekiyor. ZK ekosistemi henüz emekleme aşamasında olduğundan pek çok cüzdan ve borsa bu teknolojiyi desteklemiyor. ZigZag Exchange’i kullanmak için aşağıdaki adımları takip edin:

Adım 1: Ethereum Cüzdanınızı Oluşturun

Bunun için Metamask, Rainbow Wallet, Trust Wallet gibi güvenilir kripto para cüzdanlarını kullanabilirsiniz. Biz bu yazımızda MetaMask’i kullanacağız. MetaMask cüzdanınız yok bu? Buradaki bağlantıya tıklayarak birkaç adımda MetaMask cüzdanınızı kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Cüzdanınızı oluşturduktan sonra Binance, CryptoCom gibi kripto para borsaları üzerinden cüzdanınıza ETH gönderebilirsiniz.

Adım 2: Ethereum’dan zkSync’e Köprü Kurma

En kafa karıştırıcı adımlardan biri de bu. ZigZag platformunu kullanabilmeniz için ETH’lerinizi Ethereum (katman-1) ağından zkSync (katman-2) ağına transfer etmeniz gerekiyor.

ZigZag şu anda Arbitrum ve zkSync ağlarını destekliyor. https://lite.zksync.io adresine giderek MetaMask cüzdanınızla bağlanın

zigzag nasil kullanilir 1

“Add Funds” sekmesine tıklayın ve Ethereum’u seçin.

zigzag nasil kullanilir 2

Ethereum katman-1 ağından zkSync katman-2 ağına göndermek istediğiniz ETH miktarını belirleyin.

Ethereum’larınızı zkSync’e köprülediğinizde zkSync cüzdanınızı da aktif etmeniz gerekecek. zkSync cüzdanınızı aktif etmek için kabaca 0.003 ETH ödemeniz gerekiyor.

zigzag nasil kullanilir 3

Adım 3: ZigZag Exchange’i Kullanma

Son adımda Zigzag Exchange web sitesine gitmeniz ve “Connect Wallet” seçeneğine tıklayarak cüzdanınızı bağlamanız gerekiyor. Cüzdanınızdan işlemi onaylayarak ZigZag Exchange’i kullanmaya ilk adımı atabilirsiniz.

zigzag 5
zigzag 6

ZigZag Exchange’in arayüzü tıpkı merkezi borsalarınkine benziyor.

zigzag nasil kullanilir

Alım ve satım emirleri girmek için sayfanın sol kısmında yer alan “Buy” ve “Sell” seçeneklerini kullanın.

zigzag exchange nasil kullanilir

Alım satım emirlerinizi sayfanın en alt kısmındaki “Orders” menüsünden takip edebilirsiniz. “History” seçeneğine tıklayarak geçmişte yaptığınız işlemlere göz atabilirsiniz.

zigag 7

ZigZag Token (Zig Coin veya ZZ)

ZigCoin, ZigZag protokolündeki tüm ücretleri toplayan ve esasen bir yönetişim mekanizması olarak işlev gören yerel bir protokol token’idir. Ancak ZigZag, ZZ token’in kullanım alanlarının genişletilmesine sıcak bakmaktadır.

ZigCoin (ZZ) kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ZigZag Token 0,985814 TL‘den işlem görüyor. ZigZag Token fiyatı son 24 saat içerisinde 1.45% değişim gösterdi. ZigZag Token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 107,715 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,926,185 dolar seviyesinde.

ZigCoin (ZZ) coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ZigZag Token token $ 0.030277 dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Mart ayı itibariyle ZZ token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 5.48 dolarla kaydetti. Bununla birlikte ZigZag Token yılın en düşük seviyesini ise 0,169314 dolarla belirledi.

ZigCoin (ZZ) coin grafiği

Anlık olarak güncellenen ZigZag Token grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte ZigZag Token son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.

ZigCoin (ZZ) Nereden Alınır?

ZigZag Coin şu anda halihazırda Bitget, MEXC, Digifinex, Bilaxy, Hotbit gibi kripto para borsalarında işlem görüyor. Bu kripto para borsalarında üyelik oluşturarak ZigCoin satın alabilirsiniz. Ayrıca ZigZag ve Uniswap gibi merkezsiz kripto para borsalarını da kullanabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala