bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,262.41 0.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,978.99 0.76%
bnb
BNB (BNB) $ 593.12 1.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.38 1.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512781 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452052 2.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146973 0.82%

Zengo, kripto varlıkların geleceği taşınması için önemli bir özellik duyurdu

zengo kripto varliklarin gelecegi tasinmasi icin onemli bir ozellik duyurdu

Kripto cüzdan hizmeti Zengo, kullanıcılarının belirli bir süre inaktif kaldıklarında varlıklarını belirledikleri bir lehtara aktarmalarını sağlayan Legacy Transfer özelliğini piyasaya sürdü. Bu yenilik, kripto varlıkların gelecekteki sahiplerini belirleme ve yönetme konusunda kullanıcılara büyük bir esneklik kazandırıyor.

Zengo, Legacy Transfer Özelliğini Duyurdu

Kripto cüzdan hizmeti Zengo, kullanıcılarının belirlediği bir kişiye, uzun bir süre hesapta aktivite gözlemlenmediğinde varlıklarını aktarabilecekleri bir özellik olan “Legacy Transfer”ı piyasaya sürdü. Bu yeni özellik, Zengo kullanıcılarına kripto varlıklarını gelecekte kime aktaracaklarını belirleme ve bu kararı istedikleri zaman değiştirme ya da iptal etme özgürlüğü tanıyor.

Yeni eklenen Legacy Transfer özelliği, Zengo’nun Mevcut Çok Taraflı Hesaplama (MPC) teknolojisi sayesinde gelişmiş bir güvenlik katmanı sağlıyor. Bu, kullanıcılara özel anahtar ya da tohum cümleleriyle uğraşma zorunluluğu getirmiyor. Yeni sistem, kullanıcı kontrolleri ve üç faktörlü kimlik doğrulama (3FA) mekanizmalarına dayalı.

Ekip, “Kripto ekosistemi için güvenilir ve kullanıcı dostu bir saklama çözümü sağlama hedefimiz doğrultusunda, Legacy Transfer’ı çok zincirli bir miras yönetim aracı olarak geliştirdik.” açıklamasını yaptı.

Zengo, özel anahtar yaratma ve işleme yetkisini, kullanıcının cihazı ile kendi sunucuları arasında bölüştüren bir yapı kullanıyor. Bu, Threshold Signature Scheme (TSS) adı verilen bir kriptografi metodolojisi ile korunuyor. Yani anahtarın tamamı hiçbir zaman tek bir noktada barındırılmıyor, bu da hırsızlık riskine karşı ekstra bir güvenlik katmanı oluşturuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala