Zengo, kripto varlıkların geleceği taşınması için önemli bir özellik duyurdu

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Zengo, kripto varlıkların geleceği taşınması için önemli bir özellik duyurdu
Paylaş:

Kripto cüzdan hizmeti Zengo, kullanıcılarının belirli bir süre inaktif kaldıklarında varlıklarını belirledikleri bir lehtara aktarmalarını sağlayan Legacy Transfer özelliğini piyasaya sürdü. Bu yenilik, kripto varlıkların gelecekteki sahiplerini belirleme ve yönetme konusunda kullanıcılara büyük bir esneklik kazandırıyor.

Zengo, Legacy Transfer Özelliğini Duyurdu

Kripto cüzdan hizmeti Zengo, kullanıcılarının belirlediği bir kişiye, uzun bir süre hesapta aktivite gözlemlenmediğinde varlıklarını aktarabilecekleri bir özellik olan “Legacy Transfer”ı piyasaya sürdü. Bu yeni özellik, Zengo kullanıcılarına kripto varlıklarını gelecekte kime aktaracaklarını belirleme ve bu kararı istedikleri zaman değiştirme ya da iptal etme özgürlüğü tanıyor.

Yeni eklenen Legacy Transfer özelliği, Zengo’nun Mevcut Çok Taraflı Hesaplama (MPC) teknolojisi sayesinde gelişmiş bir güvenlik katmanı sağlıyor. Bu, kullanıcılara özel anahtar ya da tohum cümleleriyle uğraşma zorunluluğu getirmiyor. Yeni sistem, kullanıcı kontrolleri ve üç faktörlü kimlik doğrulama (3FA) mekanizmalarına dayalı.

Ekip, “Kripto ekosistemi için güvenilir ve kullanıcı dostu bir saklama çözümü sağlama hedefimiz doğrultusunda, Legacy Transfer’ı çok zincirli bir miras yönetim aracı olarak geliştirdik.” açıklamasını yaptı.

Zengo, özel anahtar yaratma ve işleme yetkisini, kullanıcının cihazı ile kendi sunucuları arasında bölüştüren bir yapı kullanıyor. Bu, Threshold Signature Scheme (TSS) adı verilen bir kriptografi metodolojisi ile korunuyor. Yani anahtarın tamamı hiçbir zaman tek bir noktada barındırılmıyor, bu da hırsızlık riskine karşı ekstra bir güvenlik katmanı oluşturuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Burak Köse

CZ’nin avukatı konuştu: “Günah keçisi yaptılar”

Sektörün tartışmalı isimlerinden Binance borsasının kurucusu Changpeng Zhao’nun (CZ) avukatı Terresa Goody katıldığı bir podcast yayınında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Avukat Terresa Goody’e CZ’nin ABD Başkanı Donald Trump tarafından affedilmesi soruldu. “CZ aslında Binance’in kara para aklama karşıtı programları ve uyum programlarını uygulamada ve sürdürmede başarısız olmasıyla suçlandı. Yani açık olmak gerekirse bu bir düzenleyici ...

Bağlantıyı kopyala