bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,837.18 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.02 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 578.94 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 181.97 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597281 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415602 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133456 4.91%

YouTube kurucu ortağı arkasında: Memecoin çılgınlığı

memecoin kripto yatirimci

YouTube kurucu ortağı Steve Chen tarafından desteklenen memecoin Pajamas (PAJAMAS), son 24 saatte yüzde 50’ye yakın yükseliş yaşadı.

Kripto para piyasasında memecoin çılgınlığı başladı. Floki (FLOKI), Pepe (PEPE) ve dogwifhat (WIF) son günlerde sansasyonel yükselişlere imza attılar. Memecoin’lerdeki yükseliş, kripto yatırımcılarını da heyecanlandırdı.

Cointelegraph, eski YouTube baş teknoloji sorumlusu Steve Chen ile röportaj gerçekleştirdi. Chen, Pajamas (PAJAMAS) isimli bir memecoin’i desteklediğini ifade etti.

youtube pajamas

Milyarder ismin desteklediği memecoin yükselişte

YouTube’un kurucu ortağı ve eski baş teknoloji sorumlusu Steve Chen, 2005 yılında YouTube’a yüklenen ilk kedi videosunu konu edinen PAJAMAS’ı desteklediğini açıkladı.

Net serveti 1 milyar dolardan fazla olan Chen, Cointelegraph’a demeç verdi. Chen, memecoin projesi olan PAJAMAS’ı desteklemek için haftada 80 ila 100 saat vakit ayırdığını dile getirdi.

Chen’in 2005 yılında YouTube’a yüklediği ilk kedi videosuna ithafen piyasaya sürülen PAJAMAS, Solana blokzincirinde yer alıyor.

20 yıl önce çekilen kedi videosunun kripto parası, 28 milyon dolar piyasa değerine sahip. Memecoin, Chen’in açıklamalarından sonra yükselişe geçti.

YouTube’un ilk kedi videosunda, “Bu benim kedim Pajamas, Nick Drake’in şarkıs eşliğinde oynuyor ve dans ediyor.” şeklinde bir açıklama yer alıyor.

Chen, PAJAMAS’a başlarda dahil olmadığını, ancak yaklaşık yüz kullanıcının kendisini X’te etiketlemesinden sonra satın almaya karar verdiğini söyledi.

Chen, PAJAMAS’ın çeşitli yatırımlarından birisi olduğunu söyledi. Videonun sahibi olan Pajamas isimli kedi ise artık hayatta değil. Dogecoin’in maskotu Kabosu da benzer şekilde 24 Mayıs tarihinde hayata veda etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala