bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,317.50 2.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,173.12 4.01%
bnb
BNB (BNB) $ 578.88 4.03%
solana
Solana (SOL) $ 151.42 6.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53055 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.50414 5.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162335 6.45%

Yıl 2043

yil 2043

Gününüz aydın olsun sevgili izleyiciler, bugün 7 Mayıs 2043, Perşembe. Türkiye’den ve dünyadan haberlerle karşınızdayız.

Amerika yine karıştı. Kaliforniya Eyaleti’nde yapılan halk oylamasında ABD’den ‘Ayrılık’ kararı çıkması üzerine karşıt görüşlü gruplar sokaklarda birbirine saldırdı. Polis’in bastırmakta zorlandığı olaylarda çok sayıda yaralı olduğu tahmin ediliyor. Eyalette sayıları 5 milyonu aşan evsizler ise karmaşayı fırsat bilip mağazaları ve marketleri yağmaladı. Yerel polisi ‘drone’larla destekleyen Federal Hükümet, olayların daha da büyümesi halinde Robot Askeri birlikleri de devreye alabileceğini açıkladı. Başkan Ivanka Trump “Amerikan toprakları üzerinde ameliyat yapılmasına izin vermeyeceğiz. Kimse sabrımızı sınamasın. Kaliforniya kırmızı çizgimizdir” dedi.

Ayrılıkçı CalExit Partisi lideri John Evans ise Kaliforniya halkının özgür iradesi ile kararını verdiğini ve bu yoldan dönüş olmayacağını söyledi.

Evans’ın parti merkezinde yaptığı açıklamadan bir kesit geliyor şimdi ekranlara:

“Sizi uzun zaman önce uyardık. Karşılıksız dolar basmayı bırakın dedik. Ama siz ne yaptınız 2020 Krizi başladığından bu yana 120 Trilyon $ bastınız. Bugün enflasyon %95 diyorsunuz. Buna kim inanır. Sadece benzin fiyatı bir yılda %200 arttı. Artık yeter. Kaliforniya halkı bu çılgınlığa bir son vermiştir. Washington’dakiler şimdi istedikleri kadar dolar basabilir. Biz kendi merkez bankamızda kendi kaderimizi kendi ellerimize alıyoruz. Tanrı Kaliforniya’yı korusun”

Evet Amerika’dan üzücü görüntüler gelmeye devam ediyor sayın seyirciler. Geçen hafta da New Jersey ve Florida Eyalet’lerinde olaylar meydana gelmişti. Umarız bu görüntüler artık son olur. Şimdi diğer gelişmelere bakalım:

WorldCryptoNews dünyanın en zenginleri listesini açıkladı:

1.Sırada 1 Milyon Bitcoin ile Satoshi Nakamoto
2.Sırada 187 bin Bitcoin değerinde varlığı ile Emin Gün Sirer
Ve 3. Sırada ise 145 bin Bitcoin değerinde serveti olan Elon Musk yer aldı.

Twitter DAO’su yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak Gül Öztürk’ü seçti. 2028’de ODTÜ Blockzincir Yazılım Fakültesi’nden mezun olan Gül Öztürk daha önce Maker DAO’da da üst düzey yöneticilik yapmıştı. Öztürk’ün seçilmesi ile dünyanın en çok üyesi olan 10 DAO’sunun tamamında en üst düzey sorumluluk pozisyonları Türkiye üniversitelerinin blockzincir bölümlerinden mezun olan yazılımcılara emanet edilmiş oldu.

Kıymetli izleyiciler, sırada Dış İşleri Bakanlığı’ndan bir açıklama var. Türkiye, Avusturya’ya da vize uygulama kararı aldı. Böylece vize uygulanan ülke sayısı dünya genelinde 126’ya ulaşırken tüm Avrupa ülkeleri de vize konulan destinasyonlar kategorisine girdi.

Merkez Bankası haftalık rezerv istatistiklerini yayınladı. Ulusal Blokzincir Ağı’nda halka sunulan verilere göre Türkiye’nin döviz rezervleri 526 bin Bitcoin’e çıktı. Rezervlerin %70’i Bitcoin ve çeşitli kriptovarlıklardan, %30’u ise fiziki Altın ve Gümüş’ten oluşuyor.

TCMB DAO’su Başkanı Mehmet Güven, 2023’ten bu yana uygulanan kriptovarlıklar, Altın ve Gümüş ile rezerv tutma politikasının devam edeceğini bildirdi. Güven, hafta başında TÜİK tarafından açıklanan %0,5’lik yıllık enflasyon oranının da merkez bankası para politikası ile uyumlu olduğunu kaydetti.

Bültenimizi Kapalıçarşı verileri ile kapatıyoruz:

Kapalıçarşı’da 1 Satoshi hafif gerileme ile 1,0678 TL’ye ve 1 Bitcoin 106 milyon 780 bin TL’ye inerken, şu sıralarda 1 TL ise 1,77 dolardan işlem görüyor.

Hepinize mutlu, sağlıklı günler dileriz değerli izleyiciler.

(Önemli Not: Bu yazı tamamen hayal ürünüdür. İçinde yer alan isimlerin gerçek kurum ya da kişilerle ilgisi yoktur. Yazı hiçbir biçimde yatırım tavsiyesi içermez.

Sizi hesaplama yapma derdinden de kurtarayım:

Yazıda yer alan hayali haberlere göre
ABD’de 21 yıl boyunca ortalama yıllık enflasyon şu an ulaşılmış olan %17 reel seviyeden devam etmiş bu arada Türkiye’de hemen hiç enflasyon yaşanmamış

Böylece
1 Dolar = 0,57 TL ya da 57 kuruş
1 Bitcoin = 189 milyon Dolar
Ve
Türkiye rezervleri = 99,4 Trilyon Dolar olmuştur

2022 Doları ile ölçüldüğünde ise

1 Bitcoin = 7 milyon Dolar
Ve
Türkiye rezervleri = 3,69 Trilyon Dolara ulaşmıştır)

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Erkan Öz

Erkan Öz, Siyaset Bilimi ve Gazetecilik eğitimi almasının ardından İHA’da habercilik hayatına başladı. Daha sonra aralarında the Wall Street Journal, Dow Jones Newswires, Al Jazeera ve DHA’nın da bulunduğu ulusal ve uluslararası yayın organlarında teknolojinin dünya ekonomisi üzerinde yaptığı etkileri inceleyen çalışmaları ile tanındı.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala