bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,445.93 2.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,991.98 2.12%
bnb
BNB (BNB) $ 563.90 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 139.13 5.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520854 1.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453289 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133283 4.72%

Yeni Başlayanlar için Ekonomi ve Finans Kitapları

yeni baslayanlar icin ekonomi ve finans kitaplari

Değerli okuyucular,

Ülkemizde son zamanlarda sosyal medyanın da etkisiyle ekonomist ve finansçı olmayan kişilerin bu alanlardaki bilgiye olan merakı arttı. Özellikle yatırım yapmak isteyen ve ekonomiyi anlamaya çalışan kişilerin sadece haberleri takip ederek ya da uzmanları dinleyerek ekonomiyi anlaması çok sağlıklı bir yaklaşım değil. Bu nedenle bu kitlenin teknik terimlere boğulmadan basit dille yazılmış, hatta belki eğlenceli kitapları okumaları oldukça faydalıdır. Beni takip edenler bilirler, sürekli kitap paylaşımı yapıyorum ama bunları bir araya getirmem, derli toplu bir liste oluşturmam hasıl oldu.

Şimdi sizlere bir liste sunuyorum.

Kolay Ekonomi – Mahfi Eğilmez: Temel ekonomik terimlerin basit dille anlatıldığı ekonomiye giriş kitabı olarak bu kaynağı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
Para Harekâtı – Yaşar Erdinç: Özellikle yatırımcı psikolojisi ile ilgilenenlere önerimdir. Kitabın internette pdf formatı var, edinip okuyabilirsiniz.
Boşa Gitmesin – Orhan Erdem: Beynimizin oynadığı oyunların önyargılarımızın hayatımızı nasıl etkilediğine şahit olacaksınız.
Akıldışı ama Öngörülebilir – Dan Ariely: Davranışsal ekonomi ile ilgilenenlere sürükleyici bir kitap.
Akıldışının Mantığı – Dan Ariely: Davranışsal ekonomi ile ilgilenenlere sürükleyici bir kitap.
Zengin Baba Yoksul Baba – Robert Kyosaki: Bir çocuğun ekonomiye zıt yaklaşan biyolojik ve manevi babasını gözlemlemesi ile ortaya çıkan hayat felsefesi.
Görünmeyen Ekonomist – Tim Harford: İnsan hayatında ekonominin gücünü örneklerle sergiliyor.
Kızımla Ekonomi Sohbetleri – Yanis Varoufakis: Yazar kızına mektup yazarak ekonomi ile ilgili konuları açıklıyor.
Görünmez Kalp – Russell D. Roberts: Liberal ve sosyalist yaklaşımla hayattan karakterleri konuşturarak ekonominin temeline iniyor.
Herkese Göre Finans – Aysel Gündoğdu: Finansın temel konularını akademik olmayan akıcı bir dil ile anlatan kitap.
Üretme Tüket – Ali Ekber Yıldırım: Türkiye’de tarımın geldiği noktayı, tarımsal sorunları oldukça iyi işleyen bir kitap
Para – Dursun Ali Yaz: Özellikle tarih meraklılarının beğeneceği, paranın serüveninin detaylıca incelendiği bir kitap
Babilin En Zengin Adamı – George Clason: Babilde yaşayan zengin bir tüccarın yedi öğüdünü anlatıyor.
Sorularla Akıllı Yatırımcının Rehberi – Aysel Gündoğdu: Yatırımcının aklındaki sorulara sohbet dilinde cevap veren, dili sade anlatımı akıcı bir başlangıç kitabı.
Ekonomi Kitabı – James Meadway: M.Ö. Günümüze kadar gelen ekonomi kavram ve teorilerini sadece bir dil ile anlatan kapsamlı bir kitap.
Borsa 101- Aysel Gündoğdu: Borsada yatırıma başlamadan önce edinmeniz gereken tüm bilgilere en sade şekli ile bu kitaptan ulaşabilirsiniz.
Ekonomi Rehberi – Ha-Joon Chang: Ekonomide sorulan ve sorulmayan birçok konuya açıklık getiren kitabı her seviyeden kişi rahatlıkla okuyabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Aysel Gündoğdu

Doç. Dr. Aysel GÜNDOĞDU, 1985 yılında doğdu. İlköğretim ve liseyi İzmir’de bitirdi. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Öğrenciliği esnasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda staj yaptı. 2007–2010 yılları arasında finans sektöründe analist olarak çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala