bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,770.09 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.08 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 8.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519016 4.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467387 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149506 7.41%

Yapı Kredi Bankası Kendi Blockchain Yatırım Fonunu Duyurdu

yapi kredi bankasi kendi blockchain yatirim fonunu duyurdu2

Küresel olarak Blockchain teknolojisi kendisine birçok alanda yer bulurken, ülkemizde de bu alanda adımlar atılmaya devam ediyor. Son olarak Yapı Kredi Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklama ile Blockchain yatırım fonunu duyurdu.

KAP‘a yapılan açıklamada, fon portföyüne riskten korunma ve/veya yatırım amaçlı olmak üzere yurtiçi ve dışında işlem gören döviz, faiz, ortaklık payı, kıymetli madenler, finansal endeksler, sermaye piyasası araçlarına dayalı türev araçlar ve sertifikaların dahil edilebilir olduğu belirtildi.

yapi kredi bankasi kendi blockchain yatirim fonunu duyurdu 1

Yapı Kredi’den Blockchain Yatırım Fonu Stratejisi

Blockchain alanı özellikle bankaların en büyük odak noktaları arasında yer alıyor. Blockchain alanına yatırım yapan bankalar, ek olarak ürün yelpazelerine de bu teknolojileri ekliyor. Yapı Kredi de benzer bir şekilde Blockchain yatırım fonunun yatırım stratejilerini paylaştı.

KAP’a sunulan bilgilere göre fon, yatırımcılarına finansal teknolojiler ve Blockchain teknolojileri alanında yatırım yapma şansı sunuyor. Ek olarak fon, portföyüne dahil edeceği finansal teknolojiler ve Blockchain teknoloji sektörü endekslerini takip eden borsa yatırım fonlarıyla ilgili sektörlerdeki değer artışlarına dayalı getiri sağlamayı da hedefliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala