bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,036.55 3.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,972.65 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 557.92 3.60%
solana
Solana (SOL) $ 133.70 5.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.5154 3.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450023 2.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129113 2.46%

Yapay Zekanın Görüşü: Blockchain ve Geleceği

Yapay Zekanin Gorusu Blockchain ve Gelecegi 3

Son dönemin en popüler yapay zeka uygulamalarından biri olan ChatGPT, uzun bir sürenin ardından herkese açık bir şekilde kullanıma açıldı. Birçok kullanıcının soruları ve yönlendirmeleri ile birlikte kendisini geliştirmeye devam eden GPT yapay zekası, kripto ve Blockchain konusunda da önemli bilgiler veriyor. Bu noktada ChatGPT‘ye “Blockchain’in kullanımları ve geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu sorduğumuzda şöyle uzun bir tanım ve cevap alıyoruz:

Yapay Zekanın Görüşü: Blockchain ve Geleceği
lp logo 31

Blockchain teknolojisi, finans, sağlık ve tedarik zinciri yönetimi dahil olmak üzere birçok sektörde devrim yaratma potansiyeline sahiptir. Güvenli ve şeffaf kayıt tutmaya olanak tanır ve verimliliği artırma ve dolandırıcılığı azaltma potansiyeline sahiptir. Gelecekte, Blockchain teknolojisinin daha da yaygın bir şekilde benimsendiğini ve kullanım durumlarının genişlediğini görebiliriz. Bununla birlikte, herhangi bir yeni teknoloji gibi, ele alınması gereken zorluklar ve sınırlamalar da vardır. Genel olarak, Blockchain’in geleceği umut vericidir, ancak potansiyelini tam olarak gerçekleştirmek için sürekli yenilik ve iş birliği gerektirecektir.

Bu cevaba ek olarak kendisine “Peki bu teknoloji en çok hangi sektörlerde kullanılacak?” diye sorduğumuzda ise ChatGPT’nin kurduğu ilk cümle neredeyse aynı olsa da şu şekilde yanıt veriyor:

Yapay Zekanın Görüşü: Blockchain ve Geleceği

“Blockchain teknolojisi, finans, sağlık, tedarik zinciri yönetimi ve daha fazlasını içeren çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır. Örneğin finans endüstrisinde, para veya varlıkların transferi gibi güvenli ve şeffaf işlemleri kolaylaştırmak için blockchain kullanılıyor. Sağlık sektöründe, hasta kayıtlarını güvenli bir şekilde saklamak ve paylaşmak için Blockchain kullanılıyor. Tedarik zinciri yönetiminde, malların hareketini izlemek ve orijinalliğini sağlamak için kullanılıyor. Bunlar, Blockchain’in kullanım yollarından sadece birkaçı ve teknoloji gelişmeye devam ettikçe gelecekte daha da çeşitli kullanımlar görebiliriz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala