bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,462.40 4.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,915.21 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 547.73 3.88%
solana
Solana (SOL) $ 129.35 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511444 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444272 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124878 5.59%

Yapay Zeka Sanatı İçin Midjourney Nasıl Kullanılır?

Yapay zeka teknolojisi son dönemlerde her geçen gün daha çok popülerlik kazanıyor. Birçok meslek grubunun işini kolaylaştırdığı gibi sanat eseri konularında da önemli bir rol oynadığını söylememiz mümkün. Metinsel istemleri görsel içeriğe dönüştüren bağımsız bir AI sanat uygulaması olan Midjourney gibi yenilikçi platformlar sayesinde, AI destekli sanat eseri üretmek artık herkesin erişiminde. Bu güçlü teknoloji, kullanıcının yazılı talimatlarına yanıt olarak farklı sanat eserleri üretmek için yapay zeka ve makine öğreniminin yeteneklerinden yararlanıyor.

Midjourney, sezgisel yaratıcı fikirleri ve görüntüleri hayata geçirme yeteneği sayesinde NFT topluluğunun favorisi haline geldi. Yapay zeka destekli sanat dünyasına yolculuğunuza başlamak için şimdi arkanıza yaslanın. Kanalımıza abone olup bildirimlerinizi de açtıysanız eğer, Midjourney’e erişerek onu kullanmak için uymanız gereken temel adımları size anlatacağım.

İlk adım olarak bir Discord hesabı açıp Midjourney sunucusuna kaydolun. AI, Vahşi Batı olabilir, ama yine de tabii ki bazı kuralları var. Katıldıktan sonra, topluluk kuralları ve hizmet şartları hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Ne de olsa yasaklanmak istemezsiniz, değil mi? Sıradaki adım bir bot kanalına erişip ilk sanat eserinizi oluşturmak. “Yeni Başlayanlar” kanalını seçin. Mesaj çubuğuna yaratıcı isteğinizle birlikte “/imagine” yazın ve gönderin.

Hızlı yazma başlı başına bir beceridir. İstediğiniz görüntüyü elde etmek için sanatsal stil, renk şeması, aydınlatma ve düzen gibi hayati unsurları anlamak önemli. Komutunuzdaki sözcüklerin sırası bile sonucu etkiler. Midjourney’e en sevdiğiniz sanatçılardan birinin tarzında yaratmasını söyleyin. Bir sanatçının yaratıcı kavramlardan oluşan bir günlük tutması gibi, AI sanat istemleri için fikir toplamak sizin için avantajlı olabilir.

Yapay zekâlı güçler size dört adet görüntü ulaştırdıktan sonra, bir adım daha ileriye götürebilir ve seçilen görüntülerden birini geliştirebilir veya ek varyasyonlar oluşturabilirsiniz. Çok ilginç geliyor değil mi? Hadi artık, yarattığınız sanat eserini dünyayla paylaşmaya hazırsınız. Görüntüyü bilgisayarınıza kaydettikten sonra bazı düzenlemeler yapmak için Photoshop veya benzer programları kullanabilirsiniz. Bu, AI çıktısına kendi damganızı vurmanın gerçekten eğlenceli bir yolu olabilir. AI sanat maceralarınızda ilerledikçe, diğer araçları ve kaynakları denemeyi faydalı bulabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala