bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,731.00 6.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,981.62 6.61%
bnb
BNB (BNB) $ 567.85 4.54%
solana
Solana (SOL) $ 125.10 8.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501129 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439306 4.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129738 9.82%

Yapay zeka projesi Dtec 1,3 milyon dolar yatırım topladı 

dtec

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren yapay zekalı sürüş asistanı “DtecA” yazılımı ve bu yazılımın token’ı olan Dtec ilk tohum finansman turunda 1,3 milyon dolar yatırım aldı.

2017 yılından beri geliştirilmekte olan DtecA, daha önce Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan ödül ve TC Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından hibe almıştı. 

DtecA ve Dtec token, 15 Eylül 2023’te düzenlenen bir etkinlikle duyurulmuştu. Etkinlikte yazılımın yapay zekasını besleyen veri kaynaklarını artırmak ve kullanıcılarına gelir modeli yaratan bir sistem kurmak amacıyla blokzincir teknolojisinin kullanılacağı belirtilmişti.

Toplanan yatırım stablecoin olarak tutuluyor

Aradan geçen iki buçuk ayda Dtec projesi 1,3 milyon dolar yatırım topladığını ve bu miktarın stablecoin olarak blokzincir ağında şeffaf bir şekilde tutulduğunu açıkladı.

btchaber2

Dtec CEO’su “DtecA yazılımı halihazırda pek çok VIP araç için satın alındı ve kullanılmaya başlandı. Fayda sağlamak amacıyla ekosistemimize elektirikli araçlar için sarj istasyonu da ekledik ve üretime başladık. Hazır olan ürünler, aldığımız yatırımlar ve otomotiv sektöründe tanınmış şirketlerden gelen partnerlik teklifleri DtecA yazılımı ve Dtec token’ı diğer kripto para projelerinden tamamen ayırıyor. Yılbaşından sonra ikinci ve son kez tohum yatırım turuna çıkacağız ve ardından ön satış aşamasına geçeceğiz” açıklamasında bulundu.

Dtec’in ekibi ekonomistleriyle de dikkat çekiyor. Eski bir FED analisti olan Erkin Şahinöz, Sermaye Piyasası Kurulu Eski Daire Başkanı olan Tuncay Yıldıran ve İş Yatırım Global Piyasalar Direktörü Şant Manukyan gibi isimler var.

Certik tarafından denetim süreci bitirilen Dtec token’ın gelecek hafta ilk airdrop kampanyası başlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala